سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری حضور ۷۰ شرکت دانشبنیان ایرانی در دو نشست جداگانه در شهرهای یکاترینبورگ و مسکو را فوقالعاده و بی سابقه دانست و گفت: «پلتفرم خوبی در بحث صادرات بین ایران و روسیه در حال شکلگیری است و حضور شرکتهای دانشبنیان در این سفر میتواند این موضوع را تسریع کند.»
نوپانا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفتگوی ثمر بخش دهها شرکت دانش بنیان ایرانی و روسی برای نخستین بار با سفر هیات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در روسیه محقق شد. در این سفر دو نشست تجاری و فناوری میان شرکت های دانش بنیان ایران و روسیه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان برپا شد. نشستهایی که در آنها نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت فعال در حوزه فناوری و مقامات حوزه تجارت و نوآوری از دو کشور حضور داشتند.
تسریع صادرات محصولات دانش بنیان
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نشست تجاری و فناوری مسکو خواستار تسریع در اجرای موافقتنامه ها برای گسترش روابط تهران و مسکو در عرصه فناوری شد.
همچنین ستاری پس از پایان این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و بیان کرد: حضور ۷۰ شرکت دانش بنیان ایرانی در دو شهر و شرکت آنها در دو نشست مجزا بی سابقه است. خوشبختانه پلتفرم خوبی در بحث صادرات بین ایران و روسیه در حال شکل گیری است. خصوصا در حوزه شرکت های دانش بنیان که ادبیات خاصی را برای توسعه صادرات خود نیاز دارند و این برنامه می تواند این موضوع را تسریع کند.
همچنین آندره اوبیدینوف رییس شورای تجاری روسیه و ایران عنوان کرد: با امضای اسناد همکاری بین شرکت های دانش بنیان ایران و روسیه از این پس شاهد رشد تصاعدی روابط بین دو کشور در حوزه فناوری می شویم.
انعقاد قراردادهای همکاری در حوزههای مختلف فناوری
بر اساس این گزارش، رایزنی هیات ها و نمایندگان شرکت های دانش بنیان دو کشور هم در حاشیه این نشست های مشترک داغ بود. برای نمایندگان دانش بنیان ایران و روسیه در هتل آزیموت المپیک مسکو ده ها میز کار تدارک دیده شد و دور این میزها نمایندگان شرکت ها بررسی راهکارهای گسترش همکاری ها در حوزه فناوری را بررسی کردند. نشستی که به انعقاد قراردادهای همکاری منجر شد.
هیئت بلندپایه علمی و فناوری کشورمان به ریاست سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و با همراهی ۷۰ شرکت دانش بنیان ایرانی از ۱۹ تا ۲۲ تیرماه در روسیه حضور داشت. این سفر با حمایت مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، همزمان با نمایشگاه اینوپروم روسیه صورت گرفت و نمایندگان شرکت های دانش بنیان دو کشور در شهرهای مسکو و یکاترینبورگ با شرکت های متناظر خود دیدار کردند. در این نشست ها ۱۰ قرارداد و تفاهمنامه میان شرکت های ایرانی و روسی امضاء شد. این قراردادها در حوزه های خدمات مهندسی نفت و گاز، واقعیت مجازی، دارو، واکسن، شتابدهی، تولید ربات جراحی و تولید بازیهای مشترک منعقد شد.
همچنین امروز در آخرین روز از سفر شرکت های دانش بنیان ایرانی از بزرگترین پارک فناوری مسکو به نام اسکولکوو بازدید کردند.