دومین دوره از رویداد I-Meet کارنکراد با حضور سرمایهگذاران و انجمن های سنتی مطرح کشور روز چهارشنبه ۱ اسفند ماه ۱۳۹۷ در دانشکده مکانیک دانشگاه تهران برگزار شد.
نوپانا: در این رویداد که با هدف سرمایهگذاری، شبکهسازی سرمایهگذاران و آشنایی هر چه بهتر آنها با برنامههای سرمایهگذاری کارنکراد طراحی شده، نمایندگانی از اتاقهای بازرگانی، اتحادیهها، انجمنها، تشکلهای صنعتی و سرمایه گذاران فرشته حضور داشتند.
این رویداد که با همکاری دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار گردید، با سخنرانی علی عمیدی مدیر عامل کارنکراد آغاز شد. ایشان با تاکید بر اینکه این رویداد بهانهای است تا با آغاز سال نو، بر کسب و کار خود با حالی نو نظر کنیم، یکی از مهمترین اهداف کارنکراد را ایجاد ارتباط بین شبکه نوآوری و کسبوکارهای نوپا با شبکه سنتی کشور دانست. همچنین ایشان چالشهای سرمایهگذاری، شبکهسازی سرمایهگذاران، به اشتراک گذاشتن نقطه نظرات، بحث و گفتوگو در راستای سرمایهگذاری خطر پذیر را از محورهای اصلی این جلسه برشمردند.
سخنران بعدی علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود. ایشان با اشاره به اینکه اقتصاد کشورهای دنیا با ورود به فناوری تغییر یافته است، گفت: «اکنون شرکتهای حوزه دیجیتال حرف اول را میزنند، پس باید بستری برای ورود علم و فناوری به اقتصاد فراهم شود.» او با تاکید بر ساماندهی نیروی انسانی در حوزه استارتاپها و بخش خصوصی گفت: «نگاه ما این است که بستر فعالیت در حوزه اقتصادی برای حوزههای هایتک، فناوری و دانشبنیان فراهم شود.»
دلیری با بیان به اینکه فینتکها نسبت به سال گذشته دو تا سه برابر ارتقا یافتهاند، گفت: «این موضوع به این دلیل است که فینتکها توانستهاند خدماترسانی مالی را برای مردم فراهم کنند و با قطع یقین میتوان گفت تا پنج سال دیگر بانکداری سنتی ما جمع میشود.» او در ادامه گفت: «ما نمیتوانیم تفکر سنتی خود را ادامه دهیم و اقتصاد به جوانانی که دانش و ایده دارند نیاز دارد. ما در حوزه معاونت علم و فناوری، دولتی هستیم، اما تفکر دولتی نداریم و در این راستا در مقابل کسانی که مانع فعالیتها میشوند، میایستیم.»
پس از دلیری، فرشید گلزاده مدیرعامل پیشین فروشگاههای زنجیرهای رفاه به سخنرانی پرداختند. گلزاده در سخنرانی خود به نحوه عملکرد و برنامه مدیریت فروشگاههای زنجیرهای رفاه اشاره نمود، مدیریتی که مبتنی بر جدیدترین اصول علم مدیریت بود و در همین راستا بخشهای مختلف مجموعه رفاه را اصلاح اساسی نمودند. گلزاده در انتهای سخنرانی خود به برنامه فروشگاههای زنجیرهای رفاه برای سرمایهگذاری روی استارتاپها با همکاری مجموعه کارنکراد اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که این نگرش بتواند در شرکتهای بزرگ منشاء تحولات مثبت باشد. همچنین ایشان به فرهنگ سازی در راستای عملکرد بهتر سازمانها اشاره نمود و از برگزاری چنین جلساتی ابراز رضایت نمود و ایجاد توانایی جذب دانش در سازمانها را امری مهم دانست.
پس از سخنرانی، پنل «ضرورتهای سرمایهگذاری روی استارتاپها» برگزار گردید. رضا غیابی مدیر عامل شرکت فرصتآفرین به عنوان دبیر پنل، سخن خود را با با تاکید بر اهمیت فرصتهای سرمایهگذاری و شناخت بازیگران اصلی اکوسیستم آغاز کرد. همچنین وی چنین بیان نمود که برگزاری چنین رویدادهایی باعث شکلگیری کسبوکارهای موفق و به دنبال آن سرمایهگذاری موفق خواهند شد.
این پنل با حضور امیرحسین سرکندی مدیر عامل Mteam، مهرداد امانی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری، خشایار گرامی سرمایهگذار فرشته، شاهین محمودی مدیر عامل شرکت عظیم کالا، احسان علیزاده مدیر دفتر توسعه و فناوری دانشکده فنی دانشگاه تهران، سید سراجالدین رضویزاده مدیر عامل استارتاپ بوکینگ ویلا و محمد سالار اسدی مدیر عامل استارتاپ لکلک برگزار گردید.
خشایار گرامی، سرمایهگذار استارتاپ بوکینگ ویلا چنین بیان نمود که در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ آثار هنری یکی از مهمترین مواردی بود که میزان سرمایهگذاری در آن افزایش چشمگیری داشته و رشد بسیار خوبی داشت. گرچه در سال ۹۷ رشد اقتصادی چندان مناسبی نداشتیم، امید است در سالهای آتی رشد اقتصادی پویاتری را فراهم آوریم.
سخنران بعدی پنل احسان علیزاده، مدیر دفتر توسعه فناوری دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. وی سه هدف اصلی دانشگاه را نوآوری از تحقیقات پایه، تأمین نیروی انسانی و انتقال دانش از تحقیقات به کسبوکارها بیان نمود. ایشان مهم ترین رویکرد دانشگاه را ایجاد نوآوری جهت کاهش فاصله و حذف شکاف بین فعالیت دانشجویی و مرحله خلق نوآوری و شرکتهای دانشبنیان دانست.
امیر سرکندی مدیر عامل Mteam نیز چنین بیان کرد که در بین هزاران شرکت دانش بنیان، استارتاپی که بتواند حرفهایتر برخورد کند و سود خوبی به دست آورد ماندگار است. همچنین وی از سختیهای سرمایهگذاری با اقتصاد دیجیتال سخن گفت.
مهرداد امانی رئیس صندوق توسعه صادرات و فناوری در ادامه از ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر جدیدی در حوزههای دانشبنیان، هایتک، نوآور و خلاق خبر داد که در حال حاضر آماده سرمایهگذاری هستند.
بخشی از پنل به سخنرانی استارتاپهای حاضر در رویداد اختصاص یافت. سراج الدین رضویزاده مدیر عامل استارتاپ بوکینگ ویلا، که فرآیند تامین مالی را از اوایل سال ۹۷ آغاز کرده و با صندوقهای سرمایهگذاری متعددی وارد مذاکره شده بودند؛ یکی از اساسیترین موانع برای استارتاپها در بحث جذب سرمایه را، ضعف شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر در اعلام حوزههای علاقمندیشان برای جذب سرمایه دانست.
همچنین محمدسالار اسدی مدیرعامل استارتآپ لکلک در رابطه با رمز موفقیت در جذب سرمایه چنین بیان نمود: شناسایی نیازهای اساسی مشتریان و تقویت پتانسیل استارتاپها مهمترین عامل ابراز علاقمندی سرمایهگذاران به جذب سرمایه است، زیرا آنها به دنبال واقعیت هستند.
در این پنل که به مباحثه و تبادل نظر فعالان حوزه سرمایهگذاری، استارتاپها، دانشگاهها و شرکتهای همکار در رابطه با استارتاپ و سرمایهگذار، ضرورتهای ورود به فضای کسب و کارهای نوپا، تغییر نحوه مدیریت و تحول کسب و کارها پرداخته شد؛ آخرین بخش این پنل به گفتگو و شبکهسازی اختصاص داده شد.