برنامه توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان وارد فاز اجرایی شد
دستورالعمل تأمین مالی جمعی در ایستگاه فرابورس ایران ۸

برنامه توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان وارد فاز اجرایی شد

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۷/۰۶/۱۰ - ۱۳:۱۵ | ۴ دقیقه

چندی پیش تفاهم‌نامه‌ای در خصوص برنامه‌ریزی برای توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارتخانه‌های «امور اقتصادی و دارایی»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات» تنظیم شد که با ابلاغ رسمی دستورالعمل تأمین مالی جمعی از سوی شورای عالی بورس و اوراق بهادار، این مهم قدم در فاز اجرایی گذاشت.

نوپانا به نقل از پرداخت برتر، بر اساس دستورالعمل تأمین مالی جمعی که روز گذشته از سوی معاونت عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران منتشر شد، تأمین منابع مالی مورد نیاز برای راه‌اندازی یا توسعه یک کسب و کار از طریق «عامل» دارای مجوز فعالیت و سکو یا پلتفرمی که توسط وی ایجاد شده است انجام می‌شود و تامین‌کنندگان منابع مالی، نقش مشارکت‌کنندگان در طرح را برعهده دارند و در سود و زیان طرح سهیم هستند.

آن‌طور که مدیرعامل فرابورس نیز اخیراً عنوان کرده یکی از اهداف تدوین دستورالعمل تأمین مالی جمعی کمک به تأمین مالی استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق ظرفیت‌های کرادفاندینگ است و بر اساس دستورالعمل آن تمامی شرکت‌ها اعم از استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیان برای هر یک از طرح‌های خود امکان تأمین مالی جمعی دارند.

نکته دیگر در خصوص تأمین مالی جمعی آن است که حوزه جغرافیایی اجرای طرح‌های مورد نظر در داخل کشور بوده اما جمع‌آوری منابع مالی مورد نیاز این طرح‌ها از تأمین کنندگان خارج از کشور نیز امکان‌پذیر است. از سوی دیگر حداکثر مقدار قابل تأمین از طریق تأمین مالی جمعی برای هر طرح ۲۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که این مبلغ سالانه توسط کارگروه ارزیابی، مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

برخی دیگر از جزئیات مرتبط با دستورالعمل تأمین مالی جمعی به این ترتیب است که حداکثر مقدار قابل تأمین از طریق هر تأمین‌کننده شخص حقیقی، حداکثر به میزان ۵ درصد از کل مبلغ هر طرح است و تأمین مالی جمعی برای یک طرح مشخص نمی‌تواند به صورت هم‌زمان توسط چند سکوی مختلف انجام شود.

همچنین طبق ماده ۷ این دستورالعمل مراحل تأمین مالی جمعی به این شرح است که ارزیابی اولیه متقاضی و طرح باید توسط عامل یا ناظر فنی-مالی صورت گیرد و در مراحل بعدی عقد قرارداد با متقاضی و دریافت مستندات و اطلاعات وی؛ دریافت نماد اختصاصی از فرابورس؛ انتشار فراخوان تأمین در سکو و در نهایت اعلام فراخوان جمع‌آوری وجوه صورت پذیرد.

لازم به ذکر است دستورالعمل تأمین مالی جمعی در ۵ بخش و مشتمل بر ۴۵ ماده تنظیم شده و در آن به مواردی همچون تعاریف و کلیات، رویه صدور مجوز فعالیت، شرایط و الزامات ارائه خدمات تأمین مالی جمعی، سایر مقررات و اشاره شده که جزئیات آن از طریق آدرس http://yon.ir/XLBzJ قابل مشاهده است.

برچسب‌ها: استارت‌آپفرابورسبرنامه توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.