محیط کسب‌وکار مطلوب زمینه ساز ظهور اقتصاد دانش‌بنیان است
سورنا ستاری: ۸

محیط کسب‌وکار مطلوب زمینه ساز ظهور اقتصاد دانش‌بنیان است

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۷/۰۵/۱۶ - ۱۸:۱۷ | ۹ دقیقه

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: آن چه که زمینه های ظهور و بروز اقتصاد دانش بنیان را فراهم می کند، محیط کسب و کار مطلوب در هر منطقه و استان است.

نوپانا به نقل از مهر، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری استان مرکزی در اراک، اظهار کرد: اگر محیط کسب و کار برای بروز خلاقیت و نوآوری جوانان و صاحبان ایده و فکر فراهم شود و بدانند که می توانند در اقتصاد استان ماندگار و تاثیرگذار باشند، قطعا برای شغل یابی به استان های همجوار نخواهند رفت.

وی ادامه داد: اصول فکری در استارت آپ و نحوه تامین منابع مالی گرفتن تسهیلات نیست، بلکه منابع مالی در اقتصاد دانش بنیان از طریق سرمایه گذاری تامین می شود به صورتی که بتوان بخشی از سهام شرکت را به سرمایه گذار واگذار کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان با اقتصاد نفتی و سنتی متفاوت است، افزود: آنچه که باعث می شود اقتصاد دانش بنیان حرکت کند ایده و نوآوری خود کارآفرین است و نیازمند سرمایه گذاری خطر پذیر در این اقتصاد است، اما در اقتصاد نفتی بدون هیچ گونه زحمتی دارایی کشور به فروش می رسد.

رشد اقتصادی از دل کارآفرینی بیرون می آید

ستاری ادامه داد: استخدام جوانان در واقع سرکوب نوآوری، خلاقیت و از بین رفتن اعتماد به نفس آنها است، در حالی که باید توجه داشت رشد اقتصادی از دل کارآفرینان بیرون می آید که فکر و پول خود را در این شرکت ها سرمایه گذاری کرده اند.

وی با بیان اینکه کشورهایی که در وسط آب و جزیره مانند هستند، بدون هیچ منابع زیر زمینی به رشد اقتصادی رسیده اند، عنوان کرد: هیچ اقتصاد پیشرو در دنیا وجود ندارد که با تکیه بر منابع زیر زمینی رشد کرده باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: در سیستم نفتی فکر می کنیم که می توان همه چیز از جمله علم و دانش و فناوری صنعت و تکنولوژی را با پول خرید، در حالی که تمام شرکت های مطرح در اقتصاد دانش بنیان بدون توجه به پشتوانه مالی از زیر زمین بیرون آمده و رشد کرده اند.

وی اضافه کرد: در اقتصاد نفتی کسب و کار تعطیل می شود اما، در اقتصاد دانش بنیان اگر کرکره کسب و کار کشیده شود در واقع یک خیانت انجام شده است و باید توجه داشت هر استارت آپی که فیلتر شود، باید این آمادگی را داشت که یک گزینه خارجی جایگزین شود.

۴۷میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارد

ستاری با بیان اینکه در حال حاضر ۴۷میلیون اینترنت یوزر در کشور وجود دارد که بیش از نیمی از اینترنت یوزرهای خاور میانه است، بیان کرد: بزرگترین استارت آپ های آی سی تی، بزرگترین بیوتکنولوژی و شرکت های نانو تکنولوژی در منطقه متعلق به کشور ایران است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: در اقتصاد دانش بنیان منابع نفت، گاز و معدن و... مورد توجه نیست، بلکه در این اقتصاد تاکید بر این است که چه ارزش افزوده ای برای این منابع گذاشته می شود.

ستاری خاطر نشان کرد: قطعا پارک های علم و فناوری در آینده تغییرات فرهنگی نیز برای استان ها به همراه خواهند داشت. 

وی با بیان اینکه شرکت های بزرگ استان برای پایداری باید بر روی استارت آپ ها سرمایه گذاری کنند، ادامه داد: در حال حاضر نوآوری و صحبت از ایده های جدید که همه چیز را تغییر دهد در شرکت های بزرگ نمی توان ایجاد کرد و اگر این شرکت ها سرمایه گذاری روی جوانان و کار آفرینان نداشته باشند، هر روز محدودتر می شوند. 

بستر حمایت از صاحبان ایده و فکر فراهم شود

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: بستر حمایت از جوانان و صاحبان ایده و فکر  با ایجاد محیط کسب و کار در استان باید فراهم شود و اگر این محیط مهیا شود، شرکت های با ارزش افزوده بالا می توانند اثرگذاری مطلوب داشته باشند، کارآفرینان این شرکت ها به این اعتقاد رسیده اند که بدون دریافت تسهیلات کار کنند، سرمایه گذار و سیستم مالی پیدا کنند و کسب و کا را بهبود ببخشند. 

ستاری اضافه کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری بیش از ۱۳۰ خدمات در زمینه معافیت های بیمه، سربازی،  گمرک و... به شرکت های دانش بنیان ارائه می دهد و بسیاری از شرکت ها از این مزایا استفاده می کنند. 

وی با بیان اینکه در رتبه بندی نوآوری جهانی تهران در رده ۵۰ شهر بزرگ فناوری قرار گرفت، افزود: برنامه بلند مدت با استفاده از ظرفیت نیروی جوان و دانشگاه ها در راستای تبدیل شدن کل شهر تهران به پارک علم و فناوری در دستور کار قرار دارد. 

انجام ۱۳۰هزار تراکنش اینترنتی در کشور طی سال گذشته

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تراکنش اینترنتی در کشور شکل گرفت، گفت: این تراکنش ها بدون هیچ گونه خطایی و با استفاده از نرم افزارهای داخلی انجام شده است.

ستاری با بیان اینکه جوانان مانند یک بمب هستند که با انفجار و بروز ایده و خلاقیت می توانند یک سیستم را تغییر دهند، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در حوزه بیمه، بانک و... استارت آپ های جدیدی در حال شکل گیری است که با یکدیگر در رقابت هستند.

برچسب‌ها: سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوریکسب‌و‌کاردانش‌بنیاناستارت‌آپخلاقیت
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.