گروهی از پژوهشگران گجتی را با استفاده از فناوری نانو ساختهاند که 17 نوع بیماری را از بازدم انسان تشخیص میدهد.
در سالهای گذشته پزشکان برای تشخیص بیماریها از مکانیسم و روشهای مختلفی استفاده میکردند. اکثر مکانیسمها توانایی تشخیص یک الی سه بیماری را با سرعت کم داشتند اما امروزه با استفاده از نانوتکنولوژی این سرعت افزایش یافته است.
تحقیق و توسعه در سطح اتم و مولکولها در اندازههایی در حدود نانومتر است. از آنجا که این علم به موضوعاتی در مقياس هم اندازه با ويروسها و ساير عوامل بيماریزا ميپردازد، ظرفیت بالایی برای شناسايی و ريشهكنی عوامل بيماریزا دارد.
اکنون پژوهشگران موفق شده اند گجتی را با استفاده از فناوری نانو بسازند که 17 نوع بیماری را از بازدم انسان تشخیص میدهد. این گجت که قیمت زیادی ندارد، از طریق ارتباط با هوای بازدم ریههای انسان میتواند 17 نوع بیماری مختلف شامل پارکینسون، هشت نوع از سرطان و برخی از انواع دیابت را با سرعت بسیار بالا و بدون نیاز به انجام آزمایشات سوزنی تشخیص دهد.
در آزمایش انجام شده توسط این گجت بین 1404 بیمار در سطح پنج کشور مختلف جهان، 813 نفر از آنها به انواع بیماریهای ذکر شده مبتلا بودند. محققان شرایط مختلفی را که برکیفیت تنفس افراد مختلف تاثیر دارد مانند جنسیت، سن، مصرف سیگار و محل سکونت جغرافیایی در آرایه اولیه در نظر گرفتند و به دقت 86 درصدی رسیدند.
این مکانیسم هزینههای درمان بیماریها و زمان بررسی وضعیت بیمار را کاهش میدهد و پیشرفت خوبی برای ارتقای کیفیت سلامت انسانها است.