غذاهایی که پیرشدن مغز را سریع‌تر می‌کنند
رژیم غذایی مضر؛ ۸

غذاهایی که پیرشدن مغز را سریع‌تر می‌کنند

توسط مژده زینالی | ۱۳۹۶/۰۸/۲۹ - ۰۹:۰۰ | ۳ دقیقه

برخی از مواد غذایی، اثرات منفی زیاد و جبران‌ناپذیری روی مغز می‌گذارند.

نوپانا: رژیم غذایی که دارید و مواد غذایی که از آن‌ها استفاده می‌کنید علاوه بر این که بر سلامت جسم شما اثرگذارند، روی مغز هم تاثیرات قابل توجهی دارند. برای این که مغز سالمی داشته باشید و از زوال مغز جلوگیری کنید، مواد غذایی را که در این مطلب آورده‌ایم بشناسید و تا جایی که امکان دارد از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

کربوهیدرات زیاد

به گزارش نوپانا، غذاهایی که بعد از مصرف، در بدن مقدار زیادی کربوهیدرات آزاد می‌کنند برای مغز مضر هستند. این مواد شاخص گلوکز بالایی دارند و موجب افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند. مصرف زیاد این‌گونه مواد مانند نان، برنج، سیب‌زمینی و... موجب افسردگی‌، نوسانات خلقی و حتی خستگی در افراد می‌شود و اثرات منفی بر ذهن دارد.

قند‌های مصنوعی

مصرف زیاد قند برای حافظه مضر است و مصرف بیش از حد مواد قندی یک ماده شیمیایی در بدن را که عامل رشد سلول‌های عصبی مغزی است، کاهش می‌دهد. کمبود این عامل در بدن افسردگی و زوال مغز را در پی دارد.

غذاهای چرب

غذاهایی با چربی بالا بسیار مضر هستند و علاوه بر آسیب به حافظه، التهاب مغز را نیز به همراه دارند. همچنین باعث التهاب شریان‌ها می‌شوند و احتمال ابتلا به سکته را افزایش می‌دهند.

غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که کلسترول بالای خون در بروز آلزایمر بسیار موثر است. همچنین غذاهای سرخ‌ شده دارای گلوتامات هستند که باعث انسداد شریان‌های قلب، مرگ سلول‌های مغزی و آسیب دائمی مغز بر اثر سکته مغزی می‌شوند.

چربی‌ها

چربی‌های ترانس که همان چربی‌های غیراشباع هستند، هم باعث افزایش وزن می‌شوند و هم سلول‌های مغز را نابود می‌کنند. این چربی‌ها کلسترل بد را در خون افزایش و کلسترول خوب را کاهش می‌دهند که عامل بسیار موثری در سکته مغزی است. این چربی‌ها در دمای اتاق جامد هستند.

(همچنین بخوانید: چرا تمرکز نداریم و چگونه این مشکل را حل کنیم؟)

برچسب‌ها: رژیم غذاییسلامت مغزسلامتیسکته مغزیکربوهیدراتقندهای مصنوعیچربی
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره مژده زینالی

مژده زینالی

مژده زینالی، دانش‌آموخته رشته مهندسی پزشکی است. او از سال ۱۳۹۳ مسئولیت واحد زبان‌های خارجی را در باشگاه‌های مهندسی پزشکی دانشگاه‌های آزاد عهده‌دار بوده و تاکنون مقالات متعددی را در زمینه‌های پزشکی و فناوری‌های نوین، در این عرصه منتشر کرده است.