برندسازی زبان مشترکی بین بنیانگذاران استارتآپها، مدیران برند و بازاریابی است که میتواند کسبوکار نوپای شما را به یک اهرم قدرتمند در دنیای کسبوکار تبدیل کند.
نوپانا*: برندهای زیادی در طول چند سال اخیر در کشورمان متولد شدهاند. بعضی موفق بودهاند و برخی از گردونه رقابت حذف شدهاند. یکی از دلایل مهم شکست کسبوکارهای کوچک و بزرگ، عدم پیروی از دستورالعملهای علمی برندسازی است. در این مطلب به نکات مهمی که پیش از قدم گذاشتن در مسیر برندینگ کسبوکار، دانستن آنها ضروری است، میپردازیم.
قسمت بیستوششم:
کانال ارتباطی
بهگزارش نوپانا، پیام، مخاطب و کانال ارتباطی سه شاخص مهم از هر برنامه تبلیغاتی هستند. کانالهای ارتباطی در حوزه تبلیغات شامل وبسایت، بروشور، نیروهای فروش، تلویزیون، رادیو، روزنامه و غیره هستند. انتخاب کانال مناسب بهمنظور تشخیص موثرترین روش برای انتقال یک پیام مشخص به بازار هدف صورت میگیرد.
معاون بازاریابی
این عنوان به ارشدترین مقام واحد بازاریابی گفته میشود. این شخص مسئول کلیه امور تبلیغاتی سازمان است. معاون بازاریابی نقش اساسی در مدیریت برند ایفا میکند. اگرچه اعتقاد عمومی بر این است که مدیر عامل، مالک برند و مسئول حفاظت از آن است؛ اما این معاون بازاریابی است که باید از اجرای خلاقانه و یکپارچه برنامه راهبردی برند اطمینان حاصل کند.
انتخاب
به تصمیم گرفته شده از سوی مشتری، انتخاب میگویند. سلسله انتخابها به مجموعهای از برندها که در نهایت از سوی مشتری برگزیده میشوند، گفته میشود.مدل شیوه انتخاب به بررسی چگونگی کاربرد و ترکیب اطلاعات موجود درباره کالاها و خدمات مختلف برای انتخاب کردن از میان آنها میپردازد.
شلوغی
به وضعیتی گفته میشود که تعداد زیادی آگهی در یک ابزار تبلیغاتی برای جلب نظر مخاطبان خود با یکدیگر رقابت میکنند. بهمنظور تمایز و برجسته شدن آگهی یا پیام در میان انبوه آگهیها، بهکارگیری عنصر خلاقیت امری ضروری به نظر میرسد. رسانههای سنتی، دیگر کارایی لازم را برای نفوذ در بازار بهمنظور آگاهیسازی و تصمیمسازی ندارند.
(همچنین بخوانید: یک کارآفرین موفق، وقتی برای تلفکردن ندارد)
قسمت پیشین:
*برگرفته از کتاب «واژهنامه برند» به نوشته رضا مهدوی – محمد قاضیزاده