از برند چالشگر تا قهرمانی که ارزش برند را بالا می‌برد
شروعی برای برندسازی (قسمت بیست‌وپنجم) ۸

از برند چالشگر تا قهرمانی که ارزش برند را بالا می‌برد

توسط علیرضا خلیلی‌نژاد | ۱۳۹۶/۰۸/۰۹ - ۱۴:۰۰ | ۴ دقیقه

برند‌سازی زبان مشترکی بین بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌ها، مدیران‌ برند و بازاریابی است که می‌تواند کسب‌وکار نوپای شما را به یک اهرم قدرتمند در دنیای کسب‌وکار تبدیل‌ کند.

نوپانا*: برند‌های زیادی در طول چند سال اخیر در کشورمان متولد شده‌اند. بعضی موفق بوده‌‌اند و برخی از گردونه رقابت حذف شده‌اند. یکی از دلایل مهم شکست کسب‌و‌کار‌های کوچک و بزرگ، عدم پیروی از دستورالعمل‌های علمی برند‌سازی است. در این مطلب به نکات مهمی که پیش از قدم‌ گذاشتن در مسیر برند‌ینگ کسب‌وکار، دانستن آن‌ها ضروری است، می‌پردازیم.

قسمت بیست‌وپنجم:

برند چالشگر

به برندی گفته‌ می‌شود که راهبر بازار نیست؛ اما تلاش می‌کند تا سهم‌ بازار رقیب‌هایش را بگیرد. همچنین برندی که زمانی حضورش در بازار پررنگ‌ بوده و حالا درصدد است تا جایگاه سابق خود را دوباره کسب‌ کند.

زنجیره‌ تجربیات

به‌گزارش نوپانا، نقاط تماس بالقوه‌ای که مشتری در آن‌ها با یک برند تعامل برقرار می‌کند‌، در کنار هم زنجیره تجربیات را تشکیل می‌دهند. این زنجیره شامل کلیه نقاط تماسی است که با حواس پنج‌گانه مشتری سر و کار دارد. این زنجیره باید به‌صورت یکپارچه مدیریت شود تا آن‌چه را که برند تعهد‌ کرده است، به مخاطبان ارائه‌ کند. این زنجیره تجربیات، معمولا پیش از اقدام به سرمایه‌گذاری شبیه‌سازی می‌شوند تا منافع پروژه را مشخص‌‌ کنند.

(همچنین بخوانید: نوآوری باز چیست و چگونه می‌توان در آن موفق شد؟)

قهرمان برند

قهرمان برند در حقیقت یک گام فراتر از سفیر برند است؛ آن‌ها افرادی هستند که ارزش‌ها و چشم‌انداز برند را در سراسر سازمان اشاعه می‌دهند. این نقش غیر‌رسمی با نقش اطلاع‌رسانی برند متفاوت است. قهرمان برند تلاش می‌کند در زمانی که برای پیش‌برد یک پروژه، عناصر قابل توجه درون‌سازمانی وجود‌ دارد، کار را پیش‌ ببرد.

هرچه تعداد این قهرمانان برند در یک سازمان بیشتر باشد، ایجاد و نگهداری یک برند قدرتمند با ارزش‌ بالا، آسان‌تر خواهد بود. انتخاب یک قهرمان می‌تواند برند را در جهت پیشرفت و توسعه سوق‌ دهد. برای مثال برند‌هایی همچون نایک، مرسدس‌ بنز و گوگل برند‌های خوش‌نامی در زمینه پرورش قهرمانان برند هستند.

قسمت پیشین:

قسمت بیست‌وچهارم

*برگرفته از کتاب «واژه‌نامه برند» به نوشته رضا مهدوی – محمد قاضی‌زاده

برچسب‌ها: برندینگقهرمان برندبرند چالشگرزنجیره تجربیاتبرندسازی
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره علیرضا خلیلی‌نژاد

علیرضا خلیلی‌نژاد

علیرضا خلیلی‌نژاد دانش‌آموخته رشته مهندسی برق و الکترونیک است. او تاکنون مدیریت مارکتینگ استارت‌آپ «MacZooo mirror» را بر عهده و به‌عنوان هم‌بنیان‌گذار نیز با آنها همکاری داشته است. او همچنین فعالیت رسانه‌ای و مطبوعاتی خود در حوزه کارآفرینی را با وب‌سایت علمی تحلیلی نوپانا آغاز کرده است.