نوآوری و نوزایی توصیه آیات قرآن است
قائم مقام وزیر کار و تعاون‌: ۷.۵

نوآوری و نوزایی توصیه آیات قرآن است

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۲/۰۹ - ۱۷:۰۰ | ۷ دقیقه

ابوالحسن فیروزآبادی: آموزه اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان توصیه‌ای مبتنی بر مبانی قرآنی است.

نوپانا به نقل از ایکنا: قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم توسعه همه‌جانبه و اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان براساس معارف قرآنی تأکید کرد.

ابوالحسن فیروزآبادی، قائم مقام وزیر تعاون گفت: «قرآن کریم بیان می‎کند ما پیامبر را با نور و کتاب روشن به سوی مردم فرستادیم.»

او افزود: «در بخشی دیگر از قرآن کریم، از این کتاب آسمانی با عنوان سراج منیر یاد شده است. قرآن کریم، کتاب دعوت و نور است. دعوت به اسلام به گفته قرآن، از سوی خدا انجام شده است و پیامبر نیز ماذون از سوی خداوند است.»

فیروزآبادی اظهارکرد: «از جمله مباحثی که در قرن‎های اخیر از آن در دنیا به کرات بحث شده است، می‎توان به تعابیری مانند توسعه اشاره کرد؛ بیش از ۵۰ سال است که از واژه توسعه در گفتمان رایج اقتصادی در دنیا یاد می‎شود. رجوع به این واژه، در واقع همان چیزی است که اسلام به آن پرداخته است؛ البته با همان شروطی که اسلام از آن سخن می‌گوید.»

او گفت: «غربی‎ها کار و تلاش را منحصر به کسب سود و درآمد و سرمایه می‎دانند. شاخصه‎های توسعه‎ای نیز پیشتر، به شکل کمی انجام می‎شد؛ چندی بعد متوجه شدند که با افزایش دارایی‎ها، سعادت برای بشر فراهم نمی‎شود.»

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: «در عرصه استعمار، عده‎ای از کشورهای دیگر سوار بر کشتی شدند و سعی کردند که از منافع دیگر کشورها در بحث تجاری استفاده کنند؛ ولی برخی کشورها از جمله اسپانیا و پرتغال صرفاً به دنبال طلا بودند. کشورهای نوع دوم با شکست مواجه شدند، ولی کشورهای نوع اول به دلیل فتح بازارها و فرهنگ‎ها به موفقیت رسیدند.»

فیروزآبادی اظهارکرد: «استعماگران و سلطه‌گران دنیا، از کسانی هستند که از منظر مادی، خود به کار و تلاش نظر دارند ولی در عمل به چند مشکل برخورده‌اند؛ از جمله مشاهده کرده‌اند که منابع تجدیدناپذیر در طبیعت در معرض نابودی قرار گرفت؛ همانطور که برآوردهای امروز در حوزه محیط‌ زیست نیز بسیار نگران‌کننده است.»

او ادامه داد: «بی‌عدالتی از دیگر مسائلی است که در عرصه توسعه، مشکل‌زا شد؛ زیرا قالبی که در توسعه در نظر گرفته شد، رشد مالی و بهره‌وری بود، ولی مشاهده شد که همین جامعه‎ای که در آن تولید ثروت انجام می‎شود، آرامش و خوشی و سعادت نداشت.»

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: «سپس با این حقیقت مواجه شدند که غیر از مسائل مالی، سرمایه‎های انسانی و فرهنگی و آداب و عادات و رسوم و اعتقادات دینی نیز دارای اهمیت هستند. آنها در ادامه به مفهومی به نام توسعه همه‌جانبه رسیدند که جنبه‎های مادی و معنوی و عاطفی و رفتاری را مد نظر قرار می‎دهد و به همین دلیل با توجه به این مطلب، اگر بخواهیم یک توسعه اسلامی را مد نظر قرار دهیم، باید آن را از آموزه‎های امام راحل و رهبر انقلاب برگیریم که همان توسعه انسانی و مبتنی بر عدالت است.»

فیروز آبادی اظهارکرد: «اگر بخواهید توسعه‎ای که مبتنی بر قرآن، شریعت، فرهنگ ملی، عدالت‌محور و خودکفا باشد پیدا کنید، به مسئله اقتصاد مقاومتی می‎‎‎رسید؛ این اقتصاد می‌تواند در مقابل حوادث پایدار باشد و به لغزش دچار نشود.»

او گفت: «امروزه تغییر و تحولات جمعیتی و شهرنشینی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی بسیاری در کشور ما ایجاد شده است. در همین زمینه اقتصادی باید تعریف و اجرا شود که در مقابل حوادث، پایداری داشته باشد؛ اقتصاد نفتی و دلالی هیچگاه نمی‏‌تواند ما را به هدف برساند.»

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: «قرآن کریم بیان می‏‌کند که جوامع باید نوآوری و و نوزایی و کار و تلاش داشته باشند؛ این جوامع باید مبتنی بر علم پیشرفت کنند؛ زیرا علم تجلی شناخت اسرار الهی است.»

فیروز آبادی در انتها گفت: «اقتصاد مقاومتی بر اساس مباحث مطروحه از سوی رهبر انقلاب، اقتصادی درون‌زا و برون‌نگر و رقابتی است. یعنی اگر در جامعه کار و تلاش، چیزی تولید می‎شود در تمام دنیا قابل عرضه است.»

(همچنین این خبر را نیز بخوانید: تحقق اقتصاد مقاومتی، نیازمند نوآوری است)
(در مورد موضوع بیشتر بخوانید: اقتصاد مقاومتی: تولید-اشتغال)

برچسب‌ها: ایرانفرهنگ و جامعهنوآوریاقتصاد مقاومتیاقتصاداشتغالاقتصاد دانش‌بنیان
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.