سرمايهگذاري آينده روي متخصصان فضايي، ماهوارهها و گردشگري کهکشاني است.
نوپانا: در این قسمت به موضوع «میلیاردرها» میپردازیم.
ميلياردرها در فضا
درحاليکه بيشتر سرمايهگذاران بايد فعلا به ماهوارهها و بازار آن دل خوش کنند، براي سرمايهگذاران ثروتمندتر فرصتهاي ماجراجويانهتري وجود دارد. از زمان فرود روي ماه در دهه ٧٠ ميلادي تا عصر ايستگاه فضايي بينالمللي، الگوي سفرهاي فضايي ثابت باقي مانده است: ارسال انسان و کالا به فضا و سپس بازگرداندن آنها به زمين.
اما شايد با رؤياپردازيهاي نوآوران براي مستعمرهسازي فضايي، اين چشمانداز خيلي زود تغيير کند. «کريس لويکي»، مدير اجرائي شرکت «پلنتاري ريسورسز»، ميگويد: «يکي از بزرگترين چالشها خلاصي از شر چاه گرانش قدرتمند زمين است. رفتن به فضا نيازمند صرف انرژي عظيمي است، با وجوداين وقتي از ميدان گرانش سياره خارج شويد، سفرکردن تقريبا هيچ خرجي ندارد؛ بنابراين اگر بتوان سوخت را مثلا از منابع آبي موجود در فضا استخراج کرد، آنگاه افقهاي تازه و بسيار گستردهاي پيشِروي ماست».
پيشتر، «پلنتاري ريسورسز» ماهوارههاي اختصاصي مجموعه «آرکيد» خود را از ايستگاه فضايي بينالمللي پرتاب کرده است؛ ماهوارههايي با حسگرهاي خاص که انواع جديدي از داده را درباره زمين جمعآوري ميکنند. اين ماهوارهها در مرحله بعد به سوي سيارکها نشانه ميروند. اين شرکت همچنين چاپگرهاي سهبعدي را توسعه داده است که موفقيت آنها در توليد ساختارهاي پيچيده از مواد بهدستآمده از بازيابي سيارکهاي سقوطکرده در برزيل، نويدبخش توانايي آنها در خلق ابزار، ساختن تجهيزات و انجام فعاليتهاي تعميراتي در فضاست.
«پلنتاري ريسورسز» همچنين علاقهمند به صنعت نوظهور معدنکاوي سيارکي است؛ صنعتي که لوکزامبورگ تلاش ميکند خودش را به قطب آن تبديل کند. ماه آينده، قرار است قانوني در پارلمان اين کشور دراينباره به رأي گذاشته شود. اگر لايحه (آنطور که انتظار ميرود) رأي بياورد، آنگاه اين کشور در کنار آمريکا قادر خواهد بود مدعي چارچوبي قانوني باشد که حقوق مالکيت معدنکاوي را در فضا تضمين ميکند. يکي ديگر از شرکتهاي فعال در لوکزامبورگ، «ديپ اسپيس اينداستريز» است که دفتر مرکزي آن در کاليفرنيای آمريکا قرار دارد و در حال توسعه فضاپيمايي آزمايشي به نام Prospector X است.
برخلاف شرکت «ديپاسپيس» که هويت سرمايهگذارانش را فاش نميکند، سهامداران شرکت «پلنتاري ريسورسز» شامل «ريچارد برانسون»، «چارلز سيموني» (مدير اجرائي سابق مايکروسافت) و «لري پيج» و «اريک اشميت» (مالکان گوگل و آلفابت) هستند. «ريچارد برانسون»، «جف بزوس» (بنيانگذار آمازون) و «ايلان ماسک» (بنيانگذار تسلا) هرکدام مالک شرکتهاي سرمايهگذاري فضايي اختصاصي خود هستند که به ترتيب «ويرجين گلکتيک»، «بلواوريجين» و «اسپيسايکس» نام دارند. اين شرکتها بيشتر بهخاطر پيشنهاد گردشگري فضايي شهرت دارند، اما جاهطلبي آنها بهوضوح فراتر از اين است؛ بهویژه دو شرکت آخر که مالکانشان بهدلیل ترويج و دفاع از تلاش براي مستعمرهسازي فضايي شناختهشده هستند.
«لويکي» ميگويد: «بازي طولاني فرستادن بشر به وراي زمين و بهسوي گونههاي ميانسيارهاي تازه آغاز شده است». شايد زماني فرارسد که سرمايهگذاران معمولي هم بتوانند براي داشتن سهمي در آجرهاي مريخ سرمايهگذاري کنند، اما تا آن زمان، براي ارادههايي که حاضرند مستعمرهسازي فضايي را فراموش کرده و روي تصويري بزرگتر تمرکز کنند، فرصتهاي فراواني آن بيرون وجود دارد.
قسمتهای پیشین:
قسمت سوم