به اعتقاد معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، رشد صنعت زیست فناوری و دارویی کشور با تکیه به توانمندی نیروی انسانی خلاق و توانمند کشور محقق میشود.
نوپانا: به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ سورنا ستاری در مراسم افتتاح طرح های صنعتی و دارویی که با حضور اسحاق جهان گیری معاون اول رییس جمهور برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه امروز در صنعت دارویی کشور زیرساختی مساعد برای توسعه صنعت دارویی محقق شده است و شاهد شکل گیری یک صنعت پویا و توانمند در حوزه زیست فناوری هستیم .
وی ادامه داد: این صنعت جدید میتواند ضمن طراحی و ماشین سازی، ارتقا و توسعه، محصولاتی قابل رقابت با محصولات برتر دنیا تولید و به بازار دارویی عرضه کند.
ستاری، مهمترین لازمه تحقق صنایع از جمله در حوزه زیست فناوری را مندی از ظرفیت نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده دانست و عنوان کرد: علیرغم بهرهمندی از بیش از ۴.۷ میلیون دانشجو و تربیت نیروی انسانی فعال در حوزه مهندسی همپای کشورهای پیشرفته دنیا بهرهمندی از این ظرفیت خارق العاده در حوزه صنعت محقق نشده است. به واسطه سیطره اقتصاد منبعمحور، جای صنعت از وجود چند کارخانه فراتر نرفته است و کارخانه ها ظرفیتی برای بهرهمندی از این توانمندی در ارتقا، ماشین سازی، توسعه و رقابت با پیشرفتهای علمی و فناوری ندارد.
وی ادامه داد: اکنون اما با تکیه بر توانمندی نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده ظرفیت شکل گیری صنعتی پویا در حوزه زیست فناوری فراهم شده است.
رشد قابل توجه شرکتهای دانشبنیان زیست فناوری
رئیس بنیاد ملی نخبگان، توسعه صنعت زیست فناوری کشور را مستلزم حمایت از فعالان این حوزه بر مبنای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانست و گفت خوشبختانه روند کسب درآمد و ایجاد ارزش افزوده شرکتهای فعال حوزه زیست فناوری اکنون به رشد قابل توجهی رسیده است که قدرت و توانمندی کشور در ایجاد شرکت های مبتنی بر دانش و خلاقیت نیروی انسانی به جای بهرهمندی از سرمایه های فیزیکی را نشان می دهد.
ستاری شرکت دانشبنیان سیناژن را یکی شرکت پیشرو زیست فناوری در منطقه دانست و افزود: یک شرکت دانش بنیان بخش خصوصی توانسته است به شرکتی پیشرو در زیست فناوری منطقه بدل شود و می تواند با بدل شدن به الگویی برای دیگر شرکت ها و جوانان تحصیلکرده، راه را برای توسعه زیست فناوری کشور هموار کند.
شکوفایی ظرفیت نیروی انسانی با تحول ساختاری بخش آموزش
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با بیان اینکه بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو در داخل کشور، ظرفیتی خارقالعاده برای رشد تولید ناخالص داخلی است، اظهار کرد: این رشد تاثیری بر روی GDP کشور تاثیر چندانی نداشته است. در حالی که تعداد فارغالتحصیلان مهندسی کشورمان تقریبا معادل امریکا است.
ستاری، زیست بوم کارآفرینی و نوآوری را راهکار بهرهمندی از این ظرفیت دانست و افزود: ساختار آموزش عالی کشور باید تغییراتی اساسی پیدا کند تا نیروی انسانی جوان بتواند سازگار با زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، از روزهای آغازین یادگیری، در مسیر نوآوری و کارآفرینی قدم بگذارد.
هموار شدن مسیر صادرات داروی ایرانی به اروپا
شرکت دانشبنیان سیناژن به عنوان سیناژن، نخستین شرکت دارویی ایرانی که موفق شد گواهی استاندارد تولید داروی اتحادیه اروپا (EUGMP) را اخذ کند. با کسب این تاییدیه توسط سیناژن زمینه ورود داروهای با کیفیت ایرانی به بازار اروپا برای نخستین بار توسط یک شرکتدانشبنیان محقق میشود.
شرکت دانشبنیان سیناژن با ۸ کارخانه فعال تولیدی، بهرهمندی از ۶۰ هزار متر مربع فضای کاری و توانسته است با تولیدات خود، ضمن تحت پوشش قرار دادن ۱۴۴هزار بیمار خاص، ایجاد اشتغال برای نخبگان و فناوران با میانگین سنی ۳۲ سال دارای متوسط تحصیلات کارشناسی ارشد، زمینه ساز جلوگیری از ۱.۸ میلیارد دلار ارز کشور را فراهم کند.
رونمایی از داروی پیشرفته حوزه سرطان
در ادامه این مراسم همچنین با حضور جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری، ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و هاله حامدیفر مدیرعامل شرکت دانشبنیان سیناژن داروی سرطان و پیوند و مغز استخوان این شرکت باعنوان تجاری «neofor ۲۴» رونمایی شد.
این داروی حساس و کاربردی در حوزه سرطان که نمونه خارجی آن با قیمت تقریبی ۲۸میلیون تومان عرضه میشود، با تلاش فناوران شرکت دانشبنیان نانو الوند از شرکتهای زیرمجموعه سناژن، با یک سوم قیمت نمونه خارجی عرضه میشود.