بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه بهدنبال پیشرفت بسیار سریع در کار هستند. اگر سن شما کمتر از ۳۰ سال است، به تجارب شغلی مهمتری قبل از رسیدن به پیشرفت نیاز دارید.
نوپانا: بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه یا کسانی که برای اولین بار استخدام میشوند، به دنبال پیشرفت بسیار سریع در کار هستند. اگر شما نیز سنتان زیر ۳۰ سال است و به این زودیها قرار نیست ترفیع شغلی بگیرید یا در کارتان به سرعتی که مد نظرتان است، پیشرفت نمیکنید، جای نگرانی نیست و نباید چندان عجله کنید؛ زیرا در این سن، مسائلی مهمتر از پیشرفت نیز وجود دارند.
در ادامه قصد داریم به ۱۰ موردی اشاره کنیم که تجربه آنها قبل از ۳۰ سالگی به موفقیتتان در آینده کمک میکند و لازم است بدانید که دستیابی به این تجارب، حتی از تلاش برای پیشرفت در شغلتان نیز مهمتر است.
۱. در صورتی که ایده بزرگتان مورد تایید رئیس نیست ناامید نشوید
آیا ایده بزرگی در سر دارید که اجرای آن با مخالفت رئیستان روبرو شده است؟ در این صورت نباید ناامید شوید؛ بلکه به عقب برگردید؛ ایدهتان را کاملتر کنید و مجددا آن را به رئیستان ارائه دهید. اگر باز هم با آن مخالفت شد، آن قدر فرایند بهبود را ادامه دهید تا در نهایت رئیستان به خرد شما پی برده و ایدهتان را بپذیرد.
۲. عنوان شغل در پروفایل LinkedIn را خلاقانه انتخاب کنید
به جای اینکه بهصورت ساده و کلیشهای، در تیتر پروفایل LinkedIn خود نام شغلتان را ذکر کنید، کمی خلاقیت به خرج داده و آن را به نحو دلخواه خود تغییر دهید.
۳. یک جلسه پرتنش کاری را از بحران نجات دهید
گاهی ممکن است در یک جلسه کاری، فضا به شدت سنگین و در عین حال متشنج باشد. اگر شما در چنین جلساتی حضور دارید، پس فرصت یک تجربه جدید را از دست ندهید؛ شجاع باشید و از جای خود بلند شوید و بهعنوان مثال بگویید: «یکی از موارد دیگری که قرار بود درباره آن در این جلسه صحبت کنیم ... است». این مسئله با تغییر مسیر گفتگوها تنشهای موجود در جلسه را کاهش میدهد و به مرور حضار شروع به همراهی میکنند. از سوی دیگر، شما یک تجربه بینظیر را کسب میکنید.
۴. خدماتی که در راستای رشد شرکت انجام دادهاید را برای دیگران تشریح کنید
همواره به گونهای فعالیت کنید که بهعنوان یکی از بهترین کارمندان اجرایی در شرکت مطرح شوید. دیگران را از خدماتی که در راستای رشد شرکت انجام دادهاید، مطلع کنید. همچنین همواره تلاش کنید به سایر واحدهای شرکت که خارج از حوزه کاری شما قرار دارند خدمت کنید.
۵. «نه» گفتن را یاد بگیرید
«نه» گفتن را تمرین کرده و یاد بگیرید. به عنوان مثال به رئیس خود بگویید: «من نمیتوانم در تعطیلات پیش رو کار کنم، زیرا قصد سفر دارم». درست است که گفتن «نه» ممکن است بسیار سخت بهنظر برسد، ولی مطمئن باشید که به سختیاش میارزد؛ زیرا موجب میشود حدود مرزهای خود با رئیستان را مشخص کنید؛ در غیر اینصورت، او همواره انتظار دارد که شما هر درخواست کاری را بپذیرید.
در حالی که هنوز در شغل فعلی خود کار میکنید، بدون جلب توجه در جستوجوی کار جدیدی باشید؛ زیرا وقتی در کار فعلی فعالیت میکنید (در مقابل بیکاری)، در صورت یافتن موقعیت شغلی جدید، امکان پذیرفتهشدنتان در مصاحبه افزایش پیدا میکند. از سوی دیگر، در صورتی که رئیستان دریابد که در جستوجوی شغل بهتری هستید، ممکن است دیگر شما را به اندازه قبل جدی نگیرد.
۷. از ارائه درخواست افزایش حقوق نهراسید
درخواست افزایش حقوق خود را مطرح کنید. بدین منظور گزارشی برای رئیستان تهیه کنید و در آن از تاثیر خودتان بر پیشرفت شرکت بگویید. حتی بهتر است در مورد درخواست با او صحبت کنید. همچنین اگر رئیستان دائم میگوید: «دوست دارم کمکتان کنم، ولی نمیتوانم»، باز هم ناامید نشوید و مجددا درخواستتان را مطرح کنید.
۸. به منظور یادگیری، فرایند جستوجوی شغلی دوستانتان را پیگیری کنید
پیگیر فرایند جستوجوی شغل یکی از دوستانتان شوید. این مسئله موجب میشود در حین آن بیاموزید که چطور باید شغل جدید انتخاب کنید یا چطور مصاحبه موفقی داشته باشید یا چگونه برای تصاحب یک شغل مذاکره کنید.
۹. مدیریت داوطلبانه در یک سازمان حرفهای را تجربه کنید
در یک سازمان حرفهای داوطلبمحور، فعالیت داوطلبانه انجام دهید و مدیریت داوطلبان را در اختیار بگیرید. این مسئله به شما کمک میکند در آینده راحتتر بتوانید افرادی که حقوقبگیر هستند را مدیریت کنید؛ زیرا همواره مدیریت داوطلبان مشکلتر است، چون به هر دلیلی ممکن است آنها قید فعالیت با شما را زده و سازمان را ترک کنند.
۱۰. پیشرفت خود را ارزیابی کنید
هر از چند گاهی، حین سفر خود به سوی پیشرفت، صبر کنید؛ مسیر خود را نظاره کنید و از خود بپرسید: «آیا در جهت درست حرکت می کنم؟ آیا در شغل و زندگی خود پیشرفت میکنم و آیا بهاندازه کافی یاد میگیرم؟».
این توقفها را میتوانید هر سه ماه یا در صورت امکان هر ماه، یکبار انجام دهید. اگر پاسخ این سوالات، برایتان قانعکننده نیست، پس مسیر خود را اصلاح کنید.
(همچنین بخوانید: سنگ بنای کسبوکار خود را مستحکم کنید)