در آخرین روز نمایشگاه الکامپ، کارگاه دیجیکالا با موضوع «How to start a tech business in iran» و سخنرانی روحالله رحمانی مدیرنوآوری دیجیکالا برگزار شد.
نوپانا: آخرین روز بیست و پنجمین نمایشگاه تخصصی الکامپ، روز یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد. گروه دیجیکالا، شامل دیجیکالا فِرش (سوپرمارکت دیجیکالا)، فیدیبو، دیجیپی، دیجیکالانکست، ادرو و فاینال تارگت در غرفه دیجیکالا واقع در ورودی سالن الکام استارز (سالن ۸ و ۹) نمایشگاه حضور داشت.
گروه دیجیکالا که به عنوان یکی از مسئولیتهای اجتماعی خود، تصمیم گرفته است تا در نمایشگاه الکامپ کارگاههای آموزشی را برای علاقهمندان برگزار کند، روز یکشنبه آخرین کارگاههای خود را در غرفه دیجیکالا برگزار کرد.
آخرین کارگاه دیجیکالا با موضوع «How to start a tech business in iran» و سخنرانی روحالله رحمانی مدیرنوآوری دیجیکالا برگزار شد. رحمانی در این کارگاه به نکاتی پرداخت که برای راهاندازی یک استارتآپ حوزه فناوری در ایران به آنها نیاز داریم.
به گفته رحمانی: یکی از بزرگترین درسهایی که در مایکروسافت یاد گرفتم این است که، چیزی به نام مشکل وجود ندارد؛ همه مشکلات در هر زمینهای یک چالش و هر چالش یک فرصت است.
با توجه به این موضوع، چگونه میتوانیم این فرصتها را به یک استارتآپ تبدیل کنیم؟
برای موفق بودن یک استارتآپ تکنولوژی ۳ شرط وجود دارد: نوآوری، کپی نبودن و مفید بودن.
آقای رحمانی در سخنرانی خود نکاتی را برای راهاندازی استارتآپ در ایران ذکر کردند در که در ادامه به آنها میپردازیم.
۱.برای تبدیل تکنولوژی دانشگاهها به صنعت، باید مدل قدیمی کسبوکار را تغییر دهیم؛ زیرا مدل قدیمی پاسخگوی نیاز بازار جدید نیست و تکنولوژی ما را بیفایده میکند. به طور کلی در مدل جدید کسبوکار، تکنولوژی باید مبتنی بر فضای ابری باشد.
۲.بزرگترین ریسکهای تیم خود را مشخص کنید. نکته بسیار مهم این است که دیدگاه دقیق خود را مشخص کنید و به این سوال پاسخ دهید که دقیقا میخواهید چه کاری انجام دهید. همچنین اگر کسبوکار شما در مرحله شکست قرار گرفت، این مرحله را طولانی نکنید و به سرعت کسبوکار را تمام کنید. هرچه زودتر شکست بخورید، تجربیات بیشتری پیدا میکنید و در نهایت زودتر موفق میشوید.
۳.موارد زیر را در اولین فرصت انجام دهید: پتنت خود را ثبت کنید، شرکت خود را ثبت کنید، بین مردم باشید و نیاز مشتریان خود را بشناسید. ثبت پتنت علاوه بر مزایای حقوقی که برای نوآوری و ایده شما دارد، مانند سند یک اعتبار به تکنولوژی و صحبتهای شما میدهد. همچنین چند میلیارد تومان در ارزش کسبوکار شما تفاوت ایجاد میکند.
۴.ساختار سازمانی را تغییر دهید. استاد به رئیس هیات مدیره و دانشجویان به اعضای تیم اجرایی تبدیل میشوند.
۵.سهام کسبوکار را به درستی تقسیم کنید. ۱۰ درصد سهام برای استاد، ۳۰درصد سهام برای فرشتگان کسبوکار و ۶۰ درصد باقیمانده برای اعضای تیم اجرایی است.
۶. آخرین و مهمترین نکته این است که روی تکنولوژی که ارزش ایجاد میکند تمرکز کنید. لازم نیست تمام کارهای کسبوکار را خودتان انجام دهید. بهتر است روی تکنولوژی که برای شما ارزش ایجاد میکند تمرکز کنید و برای قسمتهای فنی دیگر از منابع باز یا محصولات شرکتهای دیگر استفاده کنید.