روانشناسان معتقدند که در این مواقع، افراد قربانی موفقیت اولیهی خود میشوند و دیگر نمیتوانند از روند همیشگی پیشرفت پیروی کنند.
نوپانا به نقل از دیجیاتو، این موضوع بدین دلیل است که درگیر روند کار روزمره شده و دیگر نمی توانند تغییراتی در برنامههای کاریشان ایجاد کنند.
به این ترتیب در فعالیت کاری خود در جا زده و نمی توانند پیشرفت کنند. شاید بسیاری از افراد هوش بالایی داشته باشند و بدانند که برای پیشرفت چه باید کرد اما با این حال قادر نیستند از روند راحت فعلی فاصله گرفته و انرژی بیشتری برای پیشرفت خود صرف کنند.
در این میان علائم هشداردهندهای نیز وجود دارند که نشان میدهند با روند فعلی قادر نخواهید بود در کار پیشرفت کنید. با مشاهدهی این نشانهها بهتر است تصمیماتی جدی در زمینههای کاری بگیرید.
۱. هدف خود برای پیشرفت را به درستی تعیین نکردهاید
در برخی اوقات دقیقاً نمیدانید که چه هدف در پیش گرفتهاید و قادر نیستید که این مسئله را در مواجهه با تغییرات پیش آمده اصلاح کنید.
باید بدانید که در این صورت نمی توانید اهداف جدیدی در همین زمینه تعیین کنید. شاید بهترین راهکار برای تغییر این وضعیت یک مرخصی کوتاه مدت یا مشورت گرفتن از فردی قابل اعتماد باشد.
۲. نمیتوانید روحیه همکاری را به تیم همکارانتان منتقل کنید
پس از مدتی ممکن است میان همکاران یا تیم تحت رهبری شما، چند دستگی به وجود آید. یا اینکه میان الویتها و ارزشهای شما با دیگران، تفاوتهای ایجاد شود.
از آنجایی که اولین و مهمترین فاکتور برای موفقیت همکاری است، اگر نتوانید این مسئله را فراهم کنید به شدت با مشکل مواجه خواهید شد. عدم وجود چنین قابلیتی برای شما میتواند مشکلی اساسی برایتان ایجاد کند و نخواهید توانست در کارتان پیشرفت کنید.
۳. افراد حرفتان را نشنیده میگیرند
در برخی مواقع متوجه میشوید که برخی افراد حرفتان را نشنیده میگیرند یا به درستی متوجه گفتههای شما نمیشوند، در این شرایط بهتر است نگران پیشرفتتان در محیط کاری خود باشید چرا که ایجاد ارتباط درست و مفید میتواند مهمترین مسئله به شمار رود. در این مواقع بهتر است تغییراتی در لغات یا نحوه انتقال مطالبتان ایجاد کنید تا بتوانید این قابلیت را به تواناییهایتان اضافه کنید.
۴. قادر نیستید چشمانداز خود برای بقیه تشریح کنید یا افراد دیگر را به وجد آورید
وقتی نمی توانید چشم انداز یا استراتژی و روش منحصر به فرد خود را برای کارفرما یا کارکنانتان توضیح دهید، آنها قادر نخواهند بود انرژی کلام یا ایده شما را دریابند.
در این مواقع بهتر است ارتباطی دو طرفه ایجاد کنید تا بتوانید سوالات یا ابهامات ذهن دیگران را رفع کنید تا دیگر سوءتفاهمی به وجود نیامده و اطلاعات به درستی انتقال یابند.
شاید بهتر باشد در بلند مدت نحوهی برقراری ارتباط با دیگران را تغییر دهید تا دیگر مشکل ارتباطی نداشته باشید و بقیه قادر باشند انرژی کلام شما را درک کنند.
۵. قدرتتان رو به زوال میرود
زمانی که به یک موفقیت نسبی میرسید، نیاز است سطح انرژی خود را بالا نگه دارید تا احترام همکاران یا تیمتان را بدست آورید. اگر نتوانید این مسئله را حفظ کنید، کم کم فعالیت شما اثر بخشی خود را از دست میدهد.
اگر چنین اتفاقی رخ داد، بهتر است سریعاً سراغ جبران آن رفته و سطح انرژی یا اهمیتی را که به کار اختصاص میدهید، بالا ببرید.
۶. احساس خستگی و درماندگی میکنید
وقتی در کارتان کمی موفق میشوید، به دنبال موفقیتهای بیشتر خواهید بود. این مسئله موجب میشود تلاش و تمرکزتان را روی این مسئله بگذارید. شاید اگر این اتفاق رخ ندهد، دیگر نتوانید با شکستهای پس از آن کنار بیاید.
این مسئله موجب میشود احساس ناراحتی کرده و خسته یا درمانده شوید. بهتر است در این مواقع، روند کاری همیشگی را در پیش گرفته و سعی کنید تلاش مداومی داشته باشید. اگر تنها روی موفقیت زودهنگام تمرکز کنید، قادر نخواهید بود صبوری به خرج داده و در زمان مناسب به نتیجهی تلاشتان برسید.
۷. تواناییهایتان را افزایش نمیدهید
یک فرد موفق همواره به دنبال یادگیری است و هیچگاه فرصت را برای آموختن چیزهای جدید از دست نمیدهد. اگر نتوانید قابلیتهای خود را با توجه به زمان پیش ببرید و آنها را آپدیت کنید، مسلماً عقب خواهید افتاد و نمی توانید پیشرفت کنید.
شاید لازم باشد در این میان، تواناییهای مدیریتی خود را نیز افزایش داده تا بتوانید موقعیت شغلی خود را آرام آرام پیشرفت دهید.