رویکرد «زمان بندی تقویم بر اساس صفر»، روشی است که بر اساس آن برای تکتک ساعتهای روز برنامهریزی می شود؛ بدین ترتیب هیچ زمان بیهودهای در طول روز باقی نمیماند.
نوپانا: اکثر افراد زمانهای تلف شده بسیاری در بین ساعات کاری خود دارند؛ در حالی که برنامهریزی صحیح فعالیتهای روزانه میتواند این وقتهای بیهوده را به حداقل برساند و بهرهوری را افزایش دهد.
رویکرد «زمانبندی تقویم بر اساس صفر» که توسط ۲ کارآفرین موفق «کاترین لوِری» و «آلن براوِر» ارائه شده، روشی است که بر اساس آن برای تک تک ساعتهای روز برنامهریزی میشود. بدین ترتیب هیچ زمان بیهودهای در طول روز باقی نمیماند.
اگر تلاش کنید با این روش زمانبندی خود را انجام دهید، میتوانید اوقات بیفایده را به حداقل برسانید و کارایی خود را افزایش دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا شرح دهیم که چطور میتوان به بهترین نحو برای انجام فعالیتها در طول روز برنامهریزی کرد.
هر موردی را رزرو کنید
معمولا همه ما عادت داریم از تقویم برای برنامهریزی وظایفی که باید در مدت مشخصی انجام شوند، استفاده نماییم. از جمله این موارد میتوان به قرارهای ملاقات، یادآوری برای تماس تلفنی و ... اشاره کرد.
ولی برای از بین بردن زمانهای بیهوده باید تمامی فعالیتهای مربوط به زندگی یا شغل را در تقویم زمانبندی کرد. این موارد شامل مدت فعالیت ورزشی در باشگاه، معاشرت با دوستان یا خانواده یا حتی شام خوردن و دوش گرفتن میشود.
این نحوه برنامهریزی موجب میشود که دقیقا بدانید چه کاری قرار است انجام دهید. همچنین در آینده میتوانید میزان پیشرفت خود را بررسی نمایید. بدین ترتیب به مرور یاد می گیرید که چطور به بهترین نحو از زمان خود استفاده کنید و در عین حال از میزان وقتهای بیفایده بکاهید.
وقتی تمام روز خود را به مکالمات یا ملاقاتهای پراکنده اختصاص دهید، زمانهای مرده ۳۰ تا ۶۰ دقیقهای بین آنها ایجاد میشود. این اتفاق سبب میشود تمرکز بر فعالیتهایتان را از دست بدهید.
اگر زمانبندی وظایف خود را به درستی انجام دهید، بلوکهای خالی کمتری در برنامه زمانبندیتان ایجاد میشود و میزان اوقات مرده نیز کاهش مییابد. در نتیجه در مدت مشابه میتوانید کارهای بیشتری را انجام دهید.
به زمانبندی خود پایبند باشید
حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی برای زمانتان برنامهریزی میکنید، به سادگی در هنگام انجام وظایف از مدت تخصیص داده شده فراتر میروید و بدینترتیب فعالیتهای بعدیتان نیز عقب میافتند. در این صورت برای خود یا دیگران بهانه میآورید که سرتان شلوغ است و به همین دلیل از همه کارهایتان عقب افتادهاید.
دلیل این اتفاق ساده است. شما حد و مرز بین فعالیتهایتان را به درستی مشخص نکردهاید. در واقع نباید به خود اجازه دهید که از مرز زمان تعیین شده برای یک فعالیت بگذرید و وارد مرز کار بعدی شوید.