از تعادل میان کار و زندگی غافل نشوید
اصلی ضروری در برنامه‌ریزی؛ ۷

از تعادل میان کار و زندگی غافل نشوید

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۸/۰۶ - ۱۲:۰۰ | ۸ دقیقه

گاهی به سادگی تعادل میان کار و زندگی شخصی برهم می‌خورد. خوشبختانه راهکارهایی برای جلوگیری از این اتفاق یا بازگشت به تعادل وجود دارد.

نوپانا: حفظ تعادل میان کار و زندگی بسیار مشکل است؛ زیرا فاصله این دو به باریکی یک تار مو است. به همین دلیل گاهی به سادگی تعادل میان آن‌ها در زندگی‌تان به هم می‌خورد. خوشبختانه راهکارهایی برای جلوگیری از این اتفاق یا بازگشت به تعادل وجود دارد.

در ادامه سه سوالی را مطرح می‌کنیم که با پرسیدن آن‌ها از خود و یافتن پاسخ‌شان، می‌توانید تعادل زندگی خود را بازیابید.

۱. آیا شغل من هنوز هم به اندازه کافی هدف‌هایم را تامین می کند؟

همواره از خود این سوال را بپرسید: «آیا حرفه فعلی من، به اندازه کافی راضی‌ام می کند؟» اگر جواب‌تان به این سوال منفی است، شاید دلیلش عادت کردن به شغل‌تان باشد که در نتیجه آن همه چیز در محل کار به نظرتان تکراری می‌آید؛ یا ممکن است به این دلیل باشد که در واقع در کار خود به اندازه کافی پاداش دریافت نمی‌کنید.

اگر شغل فعلی راضی‌تان نمی‌کند، به دنبال کار جدیدی باشید.
 

شاید به مرور شرایط کاریتان تغییر کرده و دیگر اهداف اولیه شما را تامین نمی‌کند. در هر یک از این حالات، به مرور زمان حرفه شما موجب فرسودگی و نیز تحلیل رفتن انرژیتان می‌شود و در نهایت شور و شوق‌تان به کار را کاهش می‌دهد و به میزان زیادی از کارایی‌تان کاسته می‌شود. در این صورت باید تلاش کنید فرصت جدیدی را در محل کار خود بیابید یا حتی در جست‌وجوی یک شغل جدید باشید.

(همچنین بخوانید: رازهایی برای مدیریت بهتر زمان)

۲. چرا من پس از اتمام ساعات کاری نیز تا این حد درگیر ارتباطات شغلی هستم؟

آیا حاضرید اقرار کنید که چه مقدار زمان را در محیط کار، صرف چک کردن شبکه‌های اجتماعی مجازی می‌کنید؟ آیا این زمان بیش‌ازحد نیاز است؟ راه‌حل جلوگیری از این گونه هدر رفتن زمان ساده است: برخی از فعالیت‌های اجتماعی مجازی خود را به زمان پس از کار، مثلا در خانه موکول نمایید. فراموش نکنید که پاسخ فوری به بسیاری از پیام‌ها چندان ضروری نیست و می‌توان این گونه پیام‌ها را در زمان دیگری پاسخ داد.

از سوی دیگر لازم است بدانید اگر بسیاری از فعالیت‌های ارتباطی با همکاران را در زمان زندگی غیرکاری خود (مثلا در خانه) نیز ادامه دهید، می‌تواند منجر به خستگی و کاهش شوق شما به کارتان شود؛ زیرا به طور غیرمستقیم شما دائما درگیر حرفه‌تان می‌شوید.

برای حل این موضوع، این سوال را از خود بپرسید: «چرا من حتی بعد از پایان ساعات کاری نیز تا ساعت‌ها درگیر مباحث مرتبط با شغلم با سایر همکاران هستم؟». آیا این مسئله به علت اضطراب از دست دادن برخی از اطلاعات مرتبط با کارتان است؟ یا نگرانید که از دید سایر کارمندان، کم‌کار به نظر بیایید و دست‌کم گرفته شوید؟ در این صورت باید نگرانی‌های خود را کنار بگذارید. به‌عنوان یک راه‌حل، می‌توانید پس از پایان ساعات کاری، اعلان‌های موبایل خود را خاموش کنید.

 

۳. آیا زمان خود را به درستی بین کار و زندگی تقسیم می‌کنم؟

همه ما همواره می‌خواهیم یک تعادل منطقی بین ساعات کاری و زمان‌هایی که با خانواده و دوستان در ساعات غیرکاری سپری می‌کنیم را برقرار نماییم. این مسئله باعث می‌شود که از زندگی خود احساس رضایت بیشتری داشته باشیم. ولی معمولا این تقسیم‌بندی، به‌خوبی پیش نمی‌رود و گاهی اختصاص زمان به کار موجب می‌شود فرصتی در زندگی غیر کاری از دست رود؛ یا بر عکس آن اتفاق بیفتد.

همچنین برای بسیاری از افراد اوضاع به طور عجیبی پیش می‌رود: آن‌ها در حرفه خود بسیار موفق هستند ولی به‌واسطه صرف زمان بیش‌ازحد برای شغل‌شان، لذت زندگی خارج از کار خود را از دست می‌دهند؛ یا برخی دیگر به دلیل اولویت‌دادن بیش‌ازحد به زندگی غیرکاری، فرصت پیشرفت در شغل‌شان را از دست می‌دهند.

اگر در یکی از این ۲ دسته جای می‌گیرید، باید بدانید که در ایجاد تعادل میان کار و زندگی، تقسیم‌بندی زمان بسیار مهم است. بنابراین اگر احساس کردید که زمان بیش‌از‌حد برای یکی از این دو بخش صرف کرده‌اید، تنها کافی است صبر کنید، تامل کنید و درنهایت تصمیم بگیرید که از زمان تخصیص داده شده به یکی از آن‌ها کاسته و مدت بیشتری را صرف مورد دیگر نمایید.

(همچنین بخوانید:یک برنامه‌ریزی دقیق برای وقت‌های مرده)

منبع

برچسب‌ها: زمان‌بندیمدیریت زمانسبک زندگیحفظ تعادل میان کار و زندگیارتباطات شغلی برنامه‌ریزی
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.