برندسازی زبان مشترکی بین بنیانگذاران استارتآپها، مدیران برند و بازاریابی است که میتواند کسبوکار نوپای شما را به یک اهرم قدرتمند در دنیای کسبوکار تبدیل کند.
نوپانا*: برندهای زیادی در طول چند سال اخیر در کشورمان متولد شدهاند. بعضی موفق بودهاند و برخی از گردونه رقابت حذف شدهاند. یکی از دلایل مهم شکست کسبوکارهای کوچک و بزرگ، عدم پیروی از دستورالعملهای علمی برندسازی است. در این مطلب به نکات مهمی که پیش از قدم گذاشتن در مسیر برندینگ کسبوکار، دانستن آنها ضروری است، میپردازیم.
قسمت بیستوهشتم:
رنگ
رنگ، بخشی احساسی و ذهنی از طرحها و تبلیغات هر شرکت است. مصرفکنندگان بهصورت ناخودآگاه، بر اساس نگرشهایشان نسبت به رنگ، تصمیم به خرید میگیرند. مردم، برندها را از روی رنگهایشان تشخیص میدهند و بازاریابها از رنگ برای معرفی یک برند، ایجاد یک حس، اعلام تداعیهای خاص به بازار هدف و تفکیک یک برند از برند دیگر، استفاده میکنند. رنگ زرد و برند ایرانسل یکی از بهترین مثالهای این واژه است.
کالای اقتصادی
بهگزارش نوپانا، در اصطلاح اقتصادی به کلیه اجناس و خدمات، کالای اقتصادی گفته میشود. در اصطلاح برندسازی، کالای اقتصادی، خدمت یا محصولی است که بر اساس ویژگیهای کاربردی آن با سایر محصولات مشابه رقابت میکند. برندها، تداعیهای ملموس و ناملموسی ایجاد میکنند که تمایزات قابل توجه، منافع، سود و امنیت را در مقایسه با سایر موارد جایگزین ایجاد میکند.
انجمن برند
انجمن برند شامل تکتک افراد درون و برون سازمانی است که به شکلی در فرایند برندسازی نقش دارند. این افراد شامل کارکنان درون سازمان، تامینکنندگان، اصحاب رسانه، مشتریان بالفعل و بالقوه و همچنین روابط عمومی نیز هستند.
مزیت رقابتی
به عملکرد، محصول و یا خدمتی از یک شرکت که بالاتر از حد متوسط دیگر شرکتها است و همچنین منجر به ایجاد سود اضافی برای سازمان میشود، مزیت رقابتی میگویند. این سود اضافی، اغلب برای پیشی گرفتن از رقبا است. همچنین در مرور زمان همین سود سبب حفظ مزیت رقابتی و سرمایهگذاری مجدد میشود.
قسمت پیشین:
*برگرفته از کتاب «واژهنامه برند» به نوشته رضا مهدوی – محمد قاضیزاده