ژاپن قصد دارد از این پس با دادن ویزای یک ساله به کارآفرینان استارتآپی، شرایط راهاندازی استارتآپ با تیمهایی از سراسر جهان را در این کشور آسان کند.
نوپانا: ژاپن قصد دارد از این پس با دادن ویزای یک ساله به کارآفرینان استارتآپی، شرایط راهاندازی استارتآپ با تیمهایی از سراسر جهان را در این کشور آسان کند. در جزئیات این طرح اشاره شده است که کارآفرینان خارجی میتوانند تا زمانی که برنامه خود برای راهاندازی یک کسبوکار، باز کردن دفتر و فراهم کردن سرمایه را دنبال میکنند از ویزایی ۱۲ ماهه بهرهمند شوند.
طرح فعلی برای دادن ویزا به کارآفرینان خارجی، تنها در نقاط خاصی از ژاپن همچون فوکوئکا و توکیو دنبال میشود و در شرایط آن نیاز به ارائه برنامه، باز کردن دفتر، استخدام حداقل ۲ کارمند دائمی یا سرمایهگذاری بیش از پنج میلیون ین ذکر شده است. همچنین کارآفرین خارجی باید درخواست خود را در ادامه مهاجرت ثبت کند تا نهایتا ویزایی ششماهه دریافت کند.
اطلاعات به دست آمده نشان از این دارد که طی ۲ سال گذشته تنها ۳۰ درخواست ویزای استارتآپ در ژاپن ثبت شده است و اکثر کسانی که به دنبال راهاندازی کسبوکار در این کشور هستند، اعتقاد دارند که زمان شش ماهه ویزا برای شروع به کار یک استارتآپ کافی نیست.
یکی از دلایل اصلی این موضوع، ناآشنایی کارآفرینان با خصوصیات ژاپن و نحوه انجام کار در این کشور است. برای باز کردن دفتر کار در ژاپن ابتدا باید محیط مورد نظر خود را پیدا کنید، ضامنی را فراهم کنید، حساب بانکی باز کنید و نهایتا موفق به جذب سرمایه شوید.
شروع به کار طرح جدید ویزای استارتآپ در ژاپن که از سوی وزارت اقتصاد این کشور در سال آینده میلادی وارد فاز عملیاتی میشود، شرایطی را ایجاد میکند که این کشور موفق به جذب کارآفرینان خارجی شود و در زمینههای مختلفی همچون فضای کار به آنها کمک کند.
در مقایسه با ژاپن، سنگاپور نیز طرح مشابهی برای ویزای استارتآپ دارد که زمان آن ۲ سال است و «اینتریپس» نام دارد. البته سنگاپور نسبت به حضور کارآفرینان خارجی حساسیت به خرج داده و قوانینی را پیش روی آنها قرار داده است تا از شکلگیری استارتآپهایی که شکست خواهند خورد، جلوگیری کند.