چگونه استرس شغلی خود را مدیریت کنیم؟
حفظ سلامت در محیط کار ۷

چگونه استرس شغلی خود را مدیریت کنیم؟

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۲۰ - ۱۰:۰۰ | ۸ دقیقه

راهکارهایی که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید علی‌رغم کار در محیط پر استرس، همچنان سلامتی خود را حفظ کنید.

نوپانا: در فعالیت‌های شغلی اتفاقات ناگوار بسیاری می‌افتد؛ وقتی اهداف شرکت یا میزان دست‌یابی به آن‌ها اعلام می‌شود، یک موعد برای انجام فعالیتی تعیین می‌شود یا سایر موارد مشابه در محیط کار اتفاق می‌افتد، بسیاری از کارمندان دچار اضطراب می‌شوند.

این گونه استرس‌ها به مرور موجب کاهش سطح سلامت افراد می‌شوند؛ ولی اگر شما هم نگران تاثیر شرایط محیط بر سلامتی‌تان هستید، راهکارهایی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، به شما کمک می‌کنند که بتوانید علی‌رغم کار در محیط پر استرس، همچنان سلامتی خود را حفظ کنید.

۱. برنامه غذایی خود را از قبل تنظیم کنید

عادات غذایی اشتباه می‌تواند منجر به کاهش کارایی شود و در نتیجه آمادگی‌تان برای مقاومت در برابر شرایط پر استرس کاهش یابد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از خوردن غذاهای فست فود یا نوشیدنی‌های شیرین تا حد امکان پیشگیری کنید. اگر زمان و حوصله کافی در تعطیلی آخر هفته خود دارید، می‌توانید برای چند روز کاری اول هفته خود غذای سالم تهیه کنید و به سر کار ببرید.

 
 ۲. مرتب تغذیه کنید

این مورد شاید به نظر غیر عادی باشد. ولی برای اینکه گرسنگی باعث افت قند خون و در نتیجه کاهش انرژی‌تان نشود، باید هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار یک میان‌وعده سبک میل کنید. این وعده می‌تواند شامل میوه، سبزیجات، دانه‌های غلات یا مواد پروتئینی بدون چربی باشد.

 
 

۳. فعال باشید

شاید تصور کنید بعد از یک روز کاری طاقت‌فرسا آخرین کاری که دوست دارید انجام دهید ورزش کردن باشد؛ ولی نگران نباشید، نیازی نیست ورزش‌های سنگین انجام دهید. مثلا می‌توانید به جای آسانسور از پله استفاده کنید، به جای استفاده از خودرو با پای پیاده به خرید از فروشگاهی نزدیک بروید یا ورزش‌های سبک دیگر انجام دهید.

همین فعالیت‌های بدنی ساده به شما کمک می‌کند سطح انرژی خود را بالا نگه دارید. از سوی دیگر فعالیت بدنی کم موجب می‌شود احساس بی‌حالی و بی‌حوصله‌گی کنید.

 
۴. از مصرف غذاهای چرب و شیرین پرهیز کنید

وقتی گرسنه می‌شوید شاید اولین موردی که به ذهن‌تان برسد، خوردن یک چیپس چرب خوشمزه یا کیک شکلاتی شیرین باشد. این خوراکی‌های فرآوری شده، ابتدا برای مدت کوتاهی انرژی شما را افزایش می‌دهند ولی در نهایت موجب کاهش آن می‌شوند. به جای این موارد می‌توانید از آجیل، میوه، سبزیجات یا دانه‌های غلات استفاده کنید. در بین این موارد سیب، بادام و موز از بهترین‌ها هستند.

 

۵. نوشیدن مایعات را فراموش نکنید

وقتی می‌گوییم مایعات، قطعا منظور آب است و نه نوشیدنی‌های شیرین مثل اکثر نوشابه‌ها. وقتی بدن‌تان دچار کم آبی می‌شود، تمایل‌تان به خوردن بیشتر می‌شود، در حالی که ممکن است اصلا گرسنه نباشید. اگر احساس می‌کنید که خوردن آب به تنهایی برایتان سخت است یا حتی لذت بخش نیست، می‌توانید در یک بطری، آب را با هر میوه‌ای که دوست دارید مخلوط کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

 

۶. کمی هوای تازه تنفس کنید

وقتی فشار کاری زیاد می شود، معمولا استراحت‌های بین کار نیز فراموش می‌شود. ولی اگر از جای خود بلند شوید و تنها ۵ دقیقه هوای تازه تنفس کنید، استرس‌تان کاهش می‌یابد و با افزایش انرژی برای کار در چند ساعت آینده آماده می‌شوید. همچنین می‌توانید از فرصتی که برای نهار دارید استفاده کنید و به جای سفارش دادن غذا و صرف آن در محل کار، به رستوران‌های اطراف بروید.

 
۷. کمتر به نمایشگر خیره شوید

اکثر افراد مجبورند در حین کار، برای ساعت‌ها به نمایشگر کامپیوتر خیره شوند. اگر شرایط شما هم اینگونه است و دوست دارید بینایی‌تان را همچنان در سطح مطلوب حفظ کنید، پس از پایان ساعات کار تا حد ممکن دست از خیره شدن به نمایشگر موبایل یا کامپیوتر بردارید.

 

نگران سر رفتن حوصله‌تان نباشید. می‌توانید با معاشرت یا تماس با دوستان و خانواده یا خواندن کتاب سر خود را گرم کنید. در نهایت به لطف دوری از نور مزاحم نمایشگر، زودتر و راحت‌تر به خواب خواهید رفت.

(همچنین بخوانید:کدام شرایط شغلی، سلامت روان را تهدید می‌کنند؟)

منبع

برچسب‌ها: استرسمحیط کارکاهش استرسورزشتغذیه مناسب
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.