چرا افراد موفق، مغرور و متکبر هستند؟
روانشناسی موفقیت؛ ۷

چرا افراد موفق، مغرور و متکبر هستند؟

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۱۳ - ۱۵:۰۰ | ۵ دقیقه

احتمالا بسیار پیش آمده است که از مشاهده‌ غرور افراد موفق و سرشناس دلگیر شده باشید؛ اما شاید آن‌ها چاره‌ای جز این رفتار نداشته باشند!

نوپانا:‌ دلیل اینکه بسیاری از افراد موفق مغرور و متکبر هستند چیست؟ این سوالی است که در (Quora) بسیار پرسیده می‌شود. (کوئرا مکانی برای یاد گرفتن دانش و اشتراک آن با دیگران است. سرویسی که این امکان را به افراد می‌دهد که با یادگیری از دیگران بتوانند دنیای خود را بهتر درک کنند.) در ادامه نظر جین چین بنیان‌گذار و رئیس موسسه‌ علوم پزشکی لیاسون را در این باره می‌خوانیم.

اجازه بدهید که من به هر یک از این دو سوال پاسخ دهم که چرا افراد موفق متکبر هستند؟ و هزینه‌ مهربان بودن چیست؟ زیرا گمان می‌کنم هدف اصلی آن سوال پاسخ به این مسئله است.

اغلب افراد موفق از یک زندگی معمولی شروع کرده‌اند. خلاف آنچه تصور می‌شود، بسیاری از آنان رفتار مغرورانه‌ای ندارند و شاید عده‌ زیادی از آن‌ها، شخصیت مهربان و خون‌گرمی داشته باشند. شما به‌عنوان یک فرد عادی روزگار خود را سپری می‌کنید. روزها وظایف و کارهایتان را انجام می‌دهید و شب‌ها به استراحت می‌پردازید و به‌صورت کلی با جریان عرف جامعه همراه هستید. 

اما روزی فرا می‌رسد که استعداد و ارزشتان کشف می‌شود. سرمایه‌گذاران بزرگ به سمت شما هجوم می‌آورند. روز به روز ارزش و اعتبار بیشتری پیدا می‌کنید و درهای موفقیت یکی پس از دیگری برایتان باز می‌شود.

افراد موفق

شاید در ابتدا قابل تصور نباشد، ولی به‌زودی متوجه می‌شوید افراد زیادی هستند که هر کدام چیزی از شما می‌خواهند و تمناهایی مانند گرفتن شماره‌ تماس، پول، زمان، توجه، نصیحت، امضا و سفارش دارند. حتی بعضی افراد که آن‌ها را نمی‌شناسید، شروع به سوءاستفاده از شهرت و اعتبار شما برای منافع خودشان می‌کنند.

اما بدتر از همه اینکه افرادی که گمان می‌کردید دوستانتان هستند یا حتی از خویشاوندان نزدیک، چهره‌ واقعی خودشان را نمایش می‌دهند و به صراحت نقاب نجابت و محبت را از چهره برمی‌دارند.

در ابتدا به دلیل شخصیت و نجابت خانوادگی سعی می‌کنید به روی خودتان نیاورید. اما بالاخره کاسه‌ صبرتان ذره‌‌ذره پر و لبریز می‌شود. سرانجام روزی تصمیم می‌گیرید برای اینکه بتوانید خلاقیت و رشد خود را حفظ کنید، بنا به توصیه‌ عقل سالم برای حرفه‌تان اهمیت بیش‌تری قائل شوید. برای این منظور احتیاج دارید که یک چتر حفاظتی برای خود ایجاد کنید.

دیگر مثل سابق لبخند نمی‌زنید. درباره‌ عکس‌العمل‌هایتان بیش‌ از پیش محتاط‌ می‌شوید که مبادا دیگران حسن نیت و احترام شما را به حساب پذیرش آن‌ها بگذارند. در بعضی موارد کار به جایی می‌رسد که به خاطر اشتباهات ناچیز دیگران سریع از کوره درمی‌روید و سر آن‌ها فریاد می‌کشید؛ البته پس از آن احساس شرمندگی می‌کنید.

شاید کمی هم احساس پشیمانی درباره‌ این منش حفاظتی که برای خود پیش گرفته‌اید داشته باشید؛ اما مجبور هستید که ادامه دهید. وقتی که سهام‌داران منتظر بازگشت سرمایه‌گذاری‌شان روی شما هستند، دیگر مجالی برای تفکر درباره‌ خرده‌ مسائل اجتماعی و آداب معاشرتی ندارید.

از این‌رو اغلب افراد موفق، ظاهری یا واقعی به تکبر روی می‌آورند. آن‌ها تمایل به جذب انبوهی از طرفداران، ستایش‌کنندگان، تماشاگران، منتقدان و ستارگان دارند که این مسئله عموما اهمیتی برای افراد عادی ندارد. در واقع تکبر پوسته‌ای برای حفاظت آن‌ها از خودشان و در اکثر موارد ظاهری است و منطبق بر شخصیت واقعی آنان نیست.

(در این زمینه بخوانید: از تله‌ خودمحوری در مدیریت کسب‌وکار رها شوید

منبع 

برچسب‌ها: تکبرموفقیتشخصیتروانشناسیروابط اجتماعیغرور
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.