چگونه با یک رئیس آسیب‌رسان کنار بیاییم؟
استعفا یا مقابله؟ ۸

چگونه با یک رئیس آسیب‌رسان کنار بیاییم؟

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۱۰/۱۹ - ۱۴:۰۰ | ۴ دقیقه

تحمل طعنه‌ها و انرژی‌های منفی رییس‌های آسیب‌رسان به‌شدت سخت است و نمی‌توان همیشه صبر پیشه کرد؛ از طرف دیگر استعفا دادن نیز نمی‌تواند راه‌حل مناسبی در این زمینه باشد.

نوپانا: در مواقع بخصوصی ، شما متوجه می‌شوید که توسط گروهی از افراد یا یک رئیس آسیب‌رسان احاطه شدید. طبیعی است تحمل طعنه‌ها و انرژی‌های منفی این گونه افراد به شدت سخت است و نمی‌توان همیشه صبر پیشه کرد. از طرف دیگر استعفا دادن و خالی کردن میدان نیز به نوعی پاک کردن صورت مسئله بوده و نمی‌تواند راه‌حل مناسب در این زمینه باشد.

در این مواقع سه تکنیک و راه‌حل کارگشا وجود دارد که می تواند کنار آمدن با طعنه‌های یک رئیس آسیب‌رسان را آسان کند.

۱- به حرف‌های رئیس آسیب رسان خود بخندید

می‌دانید که بسیاری از افراد آسیب‌رسان، حرف‌های منفی را در قالب شوخی بیان ‌می‌کنند و سعی می‌کنند با طعنه‌ زدن به شما آسیب برسانند. یکی از راه‌های مقابله با این افراد، این است که به حرف‌های طعنه‌آمیز او بخندید و قسمت منفی صبحت‌های او را نشنوید. تصور کنید که این رئیس آسیب‌رسان دوست شماست و در‌باره مطلبی بی‌ربط با شما شوخی کرده است.

بدین شکل نه تنها اثر و آسیب کنایه‌ی او را کم کرده‌اید و بلکه با خندیدن انرژی منفی ایجاد شده را خالی کرده‌ و یک فاصله‌ی احساسی میان خود و فرد آسیب‌رسان ایجاد می‌کنید.

۲- از تکنیک فاصله‌گیری موقت استفاده کنید

یکی از راه‌های کنار آمدن با یک رئیس آسیب‌رسان استفاده از تکنیک فاصله‌گیری موقت است.

«باب ساتون» مدرس رفتار سازمانی در دانشگاه استنفورد آمریکا، این تکنیک را بدین شکل معنی می‌کند که فرد می‌تواند بجای تمرکز روی میزان ناراحتی کنونی خود، میزان رنجش را پس از گذشت یک هفته، یک ماه یا یک سال بسنجد و ببیند که آن زمان چه نظری راجع به این اتفاق خواهد داشت.

مسلماً یک طعنه‌ کوچک نمی‌تواند تاثیری اساسی بر احساس یک سال بعد افراد بگذارد؛ پس بهتر است به همین دلیل رنج موقت را نیز نادیده گرفت.

۳- تصور کنید که متخصصی در حال تحقیق درباره آسیب‌رسانان هستید

تکنیک پایانی و بامزه‌ کنار آمدن با یک رئیس آسیب‌رسان این است که تصور کنید متخصصی در حال جمع آوری و بررسی نمونه‌های مختلف آسیب‌رسانان هستید. با تصور خود به عنوان یک «آسیب‌رسان شناس»، به جای آنکه از آزار دیگران ناراحت شوید، با مشاهده‌ی عملکرد چنین گونه‌‌ نابی از آسیب‌رسانان (!) خوشحال شده و جایی برای ناراحتی نمی‌گذارید.

از آنجایی‌که این راهکار‌ها بسیار ساده هستند، ممکن است مشکل‌آفرین باشند! بدین شکل که با قوی شدن در بکارگیری چنین راهکارهایی، دیگر به دنبال فرار از موقعیت‌های آسیب‌رسان نخواهید بود و قرار گرفتن در وضعیت‌های مخرب به طور کلی خطرناک است؛ پس بهتر است با احتیاط آنها را بکار برده و با تعریف دوباره‌ شرایط، آسیب کمتری از مواجه شدن با یک رییس آسیب‌رسان دید.

(همچنین بخوانید:‌ نشانه‌های افراد سمی در قرار‌های کاری چیست؟)

منبع

برچسب‌ها: روانشناسیارتباطاتمحیط کاررفتار حرفه‌ای
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.