ممکن است شما نیز خواسته یا ناخواسته به واسطه برخی عادات نامطلوب خود، باعث آزردهخاطر شدن همکارانتان شوید. در این مطلب میتوانید لیستی از چنین عادتهایی را ببینید.
نوپانا: آنها که کار تماموقت دارند، بخش زیادی از زمان خود در شبانهروز را در محیط کار و با همکارانشان می گذرانند و به همین خاطر دور از ذهن نیست که خواسته یا ناخواسته به واسطه برخی عادات نامطلوب خود باعث آزرده خاطر شدن همکارانشان شوند.
در ادامه این مطلب قصد داریم برخی از رفتارهای نامطلوب در محیط کار را با شما در میان بگذاریم. امید که با خواندن این مطلب محیط های کاری بهتری را برای خود و همکارانمان ایجاد کنیم.
۱. دیر رسیدن سر کار: حرفهایترین رفتار حضور به موقع در محل کار و آمادگی برای انجام اموری است که به شما محول میشوند.
۲. دیر رسیدن در جلسات کاری: این رفتار نشان میدهد که برای همکارانتان و برای فردی که جلسه را برگزار کرده احترام قائل نیستید.
۳. وانمود کردن به بیماری: اگر هرچند هفته یکبار به بهانه بیماری از زیر کار در بروید، شانس ترفیع شغلی و حتی ادامه شغل خود را از دست میدهید.
۴. مصرف غذاهایی با بوی تند: استفاده از این غذاها در محیط کار باعث آزار همکارانتان می شود.
۵. منفینگری همیشگی: واکنش منفی دائمی به اظهار نظرها و ایدههای دیگران نشان میدهد که روحیه کار تیمی ندارید و همزمان انگیزه را از اطرافیانتان می گیرید.
۶. مطرح کردن سوالات بیمورد: سوالات بیمورد و پرتعداد در مورد هر وظیفه کاری نشان میدهند علاقهای به انجام کار محول شده ندارید یا گوش شنوایی نیستید.
۷. عدم رعایت بهداشت: جدای از بهداشت فردی، رعایت نکردن نظافت در محیط کار نشان میدهد که فرد مسئولیتپذیری نیستید، هنوز به بلوغ کامل نرسیدهاید و بسیار بیملاحظه هستید.
۸. حواسپرتی در جلسات: کار کردن با موبایل یا لپتاپ برای ارسال پیامک یا ایمیل در جلسات به مدیرتان این را نشان میدهد که توجه کافی به موضوع مورد بحث ندارید.
۹. مختل کردن حرف همکاران: با این کار نشان میدهید که احترام سرتان نمیشود و صبوری لازم را ندارید.
(همچنین بخوانید: برترین کارمندان دنیا چه عادتهایی دارند؟)
۱۰. دانای کل بودن: آدمها از افرادی که وانمود میکنند همه چیز را میدانند خوششان نمیآید.
۱۱. تکبر: روشن است که انسان وقتی دستاوردی دارد یا به موفقیت بزرگی میرسد دوست دارد خوشحالیاش را با دیگران به اشتراک بگذارد اما گاهی اوقات این خوشحالی به شکل تکبر در افراد در میآید که عبارتند از:
- باخبر کردن همه از موفقیت خود در شرکت
- بلند حرف زدن با دیگران در مورد یک موفقیت
- تلاش برای پایین کشیدن دیگران و یادآوری شکستهایشان
- صحبت کردن از موضع بالا
- خنثی بودن نسبت به پیام تبریک دیگران و تشکر نکردن از آنها
- شاخ و برگ دادن به یک ماجرای ساده
بنابراین هرجا احساس کردید که رفتارتان با تکبر همراه شده کمی فروتنی به خرج دهید.
۱۲. ابراز آشکار تنفر: اگر همکارتان بوی نامطلوبی میدهد یا بهداشت را رعایت نمیکند نباید از پاسخگویی به درخواستهای کاری وی طفره بروید و یا حتی پشت سر او شایعهپراکنی کنید. در نظر داشته باشید که همه شما اعضای یک تیم هستید و بهتر است که در جهت تامین صلاح جمع عمل کنید.
۱۳. صحبت در مورد مشکلات شخصی: اگر ساعتها زمان خود را صرف صحبت کردن در مورد مسائل شخصیتان نمایید به دیگران نشان میدهید که سودمندی زیادی برای شرکت ندارید و به جای مسائل شرکت ترجیح میدهید وقتتان را صرف حل مشکلات شخصیتان کنید.
۱۴. صحبت کردن در مورد مسائل سیاسی: این قبیل موضوعات عموما تفرقهافکن هستند و از آنجایی که معمولا هیچ موقع اتفاق نظری رویشان حاصل نمیشود صرفا به از بین رفتن زمان دیگران و پرت شدن حواسشان منجر می شوند.
۱۵. فضولی در کار دیگران: کنجکاوی و فضولی دو مقوله کاملا جدا از هم هستند که گاهی تشخیص مرز میان آنها بسیار دشوار است. کنجکاوی آن است که علاقهمند باشید نام همکار جدیدتان را بدانید اما فضولی زمانی اتفاق میافتد که بخواهید از حقوق فردی که وظایف و شغلی کاملا متفاوت از شما دارد سر در بیاورید.
۱۶. فروش اجناس: در هر محیط کاری معمولا یک یا دو نفری پیدا میشوند که با فروش اجناس به همکارانشان راه درآمد دیگری برای خود ساختهاند. اما باید در نظر داشت که با این کار ضمن هدر دادن زمان خود، فضای دفتر را نیز اشغال میکنید.
۱۷. مطرح کردن علاقمندیها و فعالیتهای داوطلبانه در محیط کار: اگر اتاق به اتاق محل کارتان را سر میزنید تا با همکاران در مورد فعالیتهای داوطلبانه خود حرف بزنید بهتر است نگاهی به اصول و آئین نامه سازمانی شرکت بیاندازید چراکه در بسیاری محیطهای کاری انجام این فعالیتها به خاطر آنکه مختلکننده حواس است ممنوع اعلام شده است.
۱۸. اظهارنظر در مورد ظاهر افراد: شاید از دید خودتان با این کار سعی در کامل نمودن همکارتان داشته باشید اما در نظر بگیرید که صرفا به صحبت کردن در مورد کار اشخاص اگر در جایگاه مناسب هستید، بسنده کنید و در مورد ظاهرشان اظهار نظر نکنید.
۱۹- پر سر و صدا بودن: اینکه علاقه دارید در محیط کار موزیک دلخواهتان را با صدای بلند پخش کنید یا بلندتر از حد معمول با دیگران صحبت کنید در هر صورت از شما تصویر فردی مردم آزار میسازد.
۲۰- دائما با تلفن صحبت کردن: صحبت کردن با دوستان و اعضای خانواده در ساعات کاری ابدا حرفهای نیست؛ هرچند که میتوانید این کار را در اوقات استراحت خود انجام دهید اما در نظر داشته باشید که موجب آزردهخاطر شدن دیگران نشوید.
البته رفتارهای آزار دهنده در محیطهای کاری به این موارد ختم نمیشوند و استفاده از الفاظ رکیک، فحش و ناسزا، نمایش رفتارهای عصبی، عدم حضور در مناسبتهای اجتماعی شرکت و عادتهای ایمیلی ناراحتکننده نظیر عدم گنجاندن موضوع نیز میتواند از جمله این موارد باشد.
(همچنین بخوانید: ۱۰ عادت بد که باید برطرف شوند)