یک جوان یونانی موفق شده است از طریق بازیافت علف دریایی و تبدیل آن به محصولات مصرفی، علاوه بر اشتغالزایی و کاهش هزینههای محیط زیستی کشورش، کسب و کاری موفق ایجاد کند.
به گزارش فصل تجارت به نقل از شینهوا، همه ساله هزاران تن علف دریایی در سواحل یونان جمعآوری و شسته میشود اما بیشتر آنها درنهایت به عنوان زباله از بین میروند. حالا یک جوان مبتکر یونانی توانسته است از طریق تبدیل این دورریزها به محصولات منحصر به فرد، مفید و اکولوژیکی، عمری دوباره به آنها ببخشد.
استاوروس سومپانیدیس، جوان ۲۴ ساله بنیانگذار استارت آپ "فی" است که مقر آن در شهر "پاتراس" قرار دارد. این شرکت تولیدات خود را از طریق بازیافت علف دریایی با مواد سلولزی تولید میکند. سومپانیدیس به دلیل روش پیشتازانه خود در تبدیل علفهای دریایی مرده به قاب گوشی، جعبه هدیه، قاب عینک و سایر تجهیزات، توانست در فهرست ۳۰رهبر زیر ۳۰ سال مجله فوربس در حوزه فناوری منطقه اروپا قرار گیرد، در این فهرست ۱۰۰۰ نفر جز کاندیداهای اولیه بودند.
وی درباره راز موفقیت خود گفت این ایده هنگامی که هنوز در دانشگاه "پیرائوس" در رشته مدیریت مالی و بانکی تحصیل میکرد، به ذهنش خطور کرده است. او همواره میخواست کاری جدید و متفاوت انجام دهد اما این کار یک کار تیمی سخت بود. وی سرمایه و دانش لازم برای تجاریسازی ایدهاش را نداشته و در نتیجه به بازارهای حقیقی روی آورده است.
پروژه این جوان یونانی همچنین به شهرداریهای یونان کمک کرده است تا در هزینههای خود صرفهجویی کنند. طبق مقررات اتحادیه اروپا آنها به ازا هر تن علف دریایی که در محل انباشته زباله رها میشود، باید ۶۱ یورو بپردازند اما اکنون برخی از شهرداریها علوفه دریایی را به شرکت او میدهند.
سومپانیدیس کار جمع آوری علفهای دریایی را توسط خود و پنج کارمندش و تعداد زیادی از داوطلبان محلی انجام میدهد. وی که اعتبار خوبی در کشورش به دست آورده است اکنون به فکر صادرات محصولات خود به خارج است. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آینده جوانان یونانی را با توجه به این که خود از قربانیان بحران بدهی هشت ساله این کشور بوده است چگونه میبیند، گفت: نسبت به اقتصاد خوشبینم، بگذارید بگوییم وقتی که با هم و به سختی کار کنیم، چه کاری می توانیم انجام دهیم.
(همچنین بخوانید: هدایت اشتغالزایی، کارآفرینی و کنترل را به استارتآپها بسپاریم)