با دیدن این نشانه‌ها، احتمال اخراج شدن خود را جدی بگیرید
نشانه‌های نارضایتی رییس شرکت از شما ۷

با دیدن این نشانه‌ها، احتمال اخراج شدن خود را جدی بگیرید

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۱۸ - ۱۵:۰۰ | ۸ دقیقه

در این مطلب شما را با نشانه‌هایی آشنا می‌کنیم که نشان از نارضایتی مدیرتان و احتمال اخراج شدن شما دارند.

نوپانا: در گذشته بسیاری از افراد چند دهه را در یک شغل باقی می‌ماندند اما امروزه با گسترش کسب‌وکارهای کوچک تغییر شغل به روالی عادی تبدیل شده است.

با این حال در کشورهایی که با مشکل بیکاری دست به گریبان هستند، اخراج از یک شغل می‌تواند به معنی دوره‌ای طولانی از بیکاری ناخواسته باشد. این شرایط زمانی حادتر می‌شود که فردی با توانایی، مهارت و تخصص بالاتر در کمین نشسته تا جای شما را بگیرد.

در چنین شرایطی با آگاهی از نشانه‌های نارضایتی مدیر و احتمال اخراج شدن می‌توانید راهکارهای مناسبی را برای بقا در سمت مورد نظر در پیش گرفته یا حداقل سریعتر به دنبال یافتن یک شغل باشید؛ این راهکارها عبارتند از:

۱. گفت‌وگویی که با مدیر داشته‌اید در قالب یک ایمیل به شما ارسال می‌شود

فرض کنید که به تازگی جلسه‌ای را با مدیرتان داشته‌اید که در آن لحن طرفین چندان دوستانه نبوده است. شما با خروج از جلسه سعی می‌کنید آرامش خود را حفظ کرده و آن را فراموش کنید. با این حال روز بعد ایمیلی را از مدیر دریافت می‌کنید که در آن بحث‌های مطرح شده مستندسازی شده است. مستندسازی گفت‌وگوها در سازمان اغلب عواقب خوبی را در پی ندارد، چرا که مدیران سعی می‌کنند پیش از اخراج یک نفر تا حد امکان اسناد و مدارکی را علیه آن فرد آماده کنند.

شما اما از محتوای ایمیل به عنوان راهنمایی برای بهبود عملکرد استفاده کرده و سعی کنید نقص‌های خود را مرتفع کنید.

۲. مدیر سریعتر از اینکه بتوانید کارها را انجام دهید، آن‌ها را پیگیری می‌کند

همانطور که در مرحله قبل گفتیم به جای زانوی غم بغل گرفتن بهتر است دست به کار شده و موارد ذکر شده در ایمیل را سرو‌سامان دهید، چرا که اگر مدیر به دنبال بهانه‌جویی از شما باشد، سریعتر از آن که فکر کنید سراغ وظایف محوله به شما آمده و از این به بعد، روال بازرسی‌های وی شتاب بیشتری به خود می‌گیرد. حتی ممکن است از شما درخواست شود که برنامه فعالیت‌های روزانه و نحوه انجام کارها را به او گزارش دهید. اگر احساس ناامیدی کرده و از عهده انجام کارهای ذکر شده برنیایید، باید خود را آماده خداحافظی با شغل‌تان کنید.

۳. مسئولیت‌ها و وظایف به شما محول نمی‌شوند

یکی از همکارانتان به سمت شما می‌آید و تصمیم دارید کمی سر به سر او بگذارید، اما متوجه می‌شوید که رییس، پروژه‌ای را که راهبری آن بر عهده شما بوده به او واگذار کرده است.

در این لحطه احساس می‌کنید که یک پارچ آب سرد را روی سر شما خالی کرده‌اند، اما چاره‌ای نیست؛ باید در کمال بی‌میلی تمام فایل‌های پروژه را به او واگذار کنید.

اگر کارمند خو‌ش‌بینی باشید در این لحظه با خود می‌اندیشید که از نظر مدیر این پروژه در حد شما نبوده یا او تصمیم دارد برنامه کاری شما را برای پروژه‌های مهم‌تر خالی کند؛ اما طرف دیگر ماجرا این است که از نظر مدیر شما از توانایی‌های لازم برای پیشبرد اهداف شرکت برخوردار نیستید.

 

 ۴.  به برخی جلسات دعوت نمی شوید

هنگامی که در اداره نشسته‌اید متوجه می‌شوید که همکارانتان در حال رفتن به جلسه‌ای هستند که شما به آن دعوت نشده‌اید. در این لحظه حتی ممکن است برای مطمئن شدن تقویم کاریتان را هم چک کنید، اما خبری از یادداشت نیست. در چنین حالتی ممکن است که مدیر تاریخ اخراج شما را هم مشخص کرده باشد و پروژه مطرح شده در آن جلسه بیش از عمر کاری شما در شرکت طول بکشد.

۵. فردی با سمت مشابه و تجربه بیشتر استخدام شده است

صبح شنبه که به سرکار می‌روید، می‌بینید که مدیر شرکت فرد جدیدی را به کارکنان معرفی می‌کند و همه از رزومه برجسته و تجربه بالای او سخن می‌گویند.

با نگاهی به کارت ویزیت کارمند جدید متوجه می‌شوید که وی قبلا در سمتی مشابه فعالیت داشته است. در این لحظه شاید فکر کنید که مدیر برای کاهش حجم کاری یک نیروی کمکی را استخدام کرده است.

متاسفانه کمتر مدیری پیدا می‌شود که حاضر باشد با استخدام یک نیروی جدید هزینه اضافه‌ای را به شرکت تحمیل کند. صادقانه بگویم یکی از واضح‌ترین نشانه‌های اخراج شما، استخدام فردی با مهارت‌های مشابه، تجربه بیشتر و احتمالا حقوق بالاتر است.

شرکت با استخدام چنین فردی به شما می‌گوید که از ساختار و نتایج کنونی راضی نیست و احتمالا مقصر آن شما هستید.

با توجه به نشانه‌های بالا می‌توانید از احتمال اخراج شدن خود خبردار شوید و با آگاهی از این نکته چند راه در پیش دارید که از این میان می‌توان به منتظر اخراج ماندن، گفت‌وگوی صریح با مدیر و اطلاع از انتظارات و برنامه‌های او یا جست‌وجو برای یک شغل جدید اشاره کرد.

(همچنین بخوانید: برترین کارمندان دنیا چه عادت‌هایی دارند؟)

منبع

برچسب‌ها: اخراجکسب‌وکارشغلکارمندانمدیریت
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.