این تفاهمنامه در جهت ارتقای همکاریهای دو مجموعه خصوصی دانش بنیان که در زمینه فناوریهای نوین اینترنت اشیا و بلاکچین فعالیت دارند در اردیبهشت ماه سال جاری منعقد گردید.
نوپانا: مرکز تحقیقات اینترنت اشیا بعنوان یکی از بازیگران فعال در اکوسیستم اینترنت اشیای کشور توانسته است تا امروز دو محصول مبتنی بر اینترنت اشیا را توسط تیمهای استارتاپی طراحی و تولید نموده و با همکاری سازمانها و شرکتهای داخلی توان پژوهشی آنها را جهت ورود به این بازار بالا ببرد. همچنین این مرکز بعنوان مشاور و طراح سامانههای مبتنی بر اینترنت اشیا فعالیتهای مختلفی را در کشور داشته است. از مهمترین دستاوردهای این مرکز میتوان به برگزاری بیش از ۳۰ دوره آموزشی جامع و تخصصی در بخشهای مختلف اینترنت اشیا برای مدیران و کارشناسان سازمانهای معتبر داخلی اشاره کرد.
مهندس محمد قیصری دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا در این مورد اعلام داشتند که فناوریهای نوین از جمله اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و بلاکچین به زودی شیوه زندگی انسانها را با تغییراتی روبرو خواهند کرد، علاوه بر این تغییرات، تاثیر به سزایی بر مدلهای کسب و کاری نیز خواهند داشت. باید منتظر مشاغل جدید و یا تغییر نوع کارها باشیم. از اینرو نیاز است بازیگران در زنجیرههای ارزش فناوریهای نوین همکاری های نزدیکی داشته تا بتوانند خدمات بهتری به مشتریان و متقاضیان ارائه نمایند.
اینترنت اشیا و بلاکچین علاوه بر نقاط تقاطع فنی که با یکدیگر دارند، در آینده نزدیک بهعنوان فناوریهای مکمل یکدیگر نیز به کار گرفته خواهند شد، از این رو مرکز تحقیقات اینترنت اشیا با این تفاهمنامه در تلاش است تا با همکاری شرکت همراستا، برخی از خدمات خود را بر پایه بلاکچین و رمزارزها ارائه نماید.
مهرداد فرنوش، مدیرعامل شرکت همراستا نیز با بیان این نکته که در جهت استفاده حداکثری از پتانسیل فناوری بلاکچین از هر گونه فرصت همافزایی با دیگر مراکز و شرکتهای دانش بنیان استقبال میکنیم افزود در حال حاضر فناوری زنجیرهبلوک در ایران در مراحل اولیه است و بیشتر فعالیتها در زمینه تحقیق، امکانسنجی، آموزش و آشنایی کسبوکارها با این فناوری است و به همین جهت شاهد پروژه های عملیاتی با استفاده از این فناوری نیستیم و به نظر میرسد در آینده نزدیک هم این روند را شاهد باشیم.
شرکتهمراستا با تمرکز بر فناوریهای نوین همچون بلاکچین،رمزارز، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا سعی دارد خدمات ارزشمند و همگام با تحول دیجیتال را ارائه نماید. هر کسبوکار در مدیریت منابع خود با محدودیتهایی روبرو است، به همین جهت تصمیم گرفتیم با تجمیع منابع و دانش خود با سایر مجموعههای فناور حرکت به سمت دنیای دیجیتال و عبور از انقلاب صنعتی چهارم را سرعت بخشیم. متاسفانه در ایران برخلاف دیگر نقاط دنیا چنین دیدگاهی کمتر مشاهده میشود و بیشتر شرکتها سعی در انحصار منابع و دانش دارند. امید است این تفاهمنامه آغاز حرکتی نو در حوزه فناوری کشور باشد و شاهد افزایش مداوم مشارکتهای اینچنینی در کشور باشیم تا با فاصله گرفتن از فضای موجود به سمت ایرانی نوآور گام برداریم.
این تفاهم نامه یک ساله اردیبهشت ماه سال جاری در محل شرکت همراستا به امضای طرفین رسیده و برای اولین قدم همکاری، هوشمندسازی یکی از مراکز تولید ارز دیجیتال مبتنی بر اینترنت اشیا بعنوان آزمایشگاه در مدت زمان سه ماه بصورت مشارکت دو جانبه اقدام گردید.