وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رشد قابل توجه شاخص های توسعه ICT در سال آینده خبر داد و گفت: بر اساس اعلام ITU ایران بیشترین رشد شاخص های ICT در آسیا و دومین کشور از این نظر در دنیا بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای توسعه شاخص های ارتباطی باید با کمک جوانان و استفاده از ظرفیت ها جهت توسعه تحول دیجیتال گام برداریم که باعث افزایش بهره وری، اشتغال، رفاه عمومی و ثروت ملی در کشور است.
آذری جهرمی با اعلام اینکه برنامه ریزی ویژه ای برای توسعه اشتغال آغاز کردیم، اظهار کرد: با نظر مثبت رییس جمهوری و دستوراتی که داشتند و باتوجه به نوع نگاه حمایتی مجلس بخصوص کمیسیون صنایع و کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس، مذاکرات را برای نهادینه کردن شاخص ها آغاز کردیم تا بدانیم هوشمندسازی ساختمان ها، شهر، کشاورزی، انرژی و سلامت در چه وضعیتی قرار دارد و به چه مرحله ای قرار است در سال آینده برسد.
وی با اشاره به نمونه ای در مصرف آب خوزستان از مصرف ۳۱ هزار مترمکعب برای هر هکتار خبر داد و افزود: این درحالیست که در کشورهای پیشرفته برای همین قدر تولید محصول ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب آب در هر هکتار مصرف می شود که می توان با کمک فناوری اطلاعات آنرا بهبود داد.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه زیرساخت ها فناوری اطلاعات توسعه پیدا نکرده تا فقط به عنوان پیام رسان از آن استفاده کرد، اظهار کرد: باید فناوری اطلاعات را در زندگی مردم جاری کنیم که حوزه سلامت، کشاورزی از جمله زوایای زندگی مردم است.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با اشاره به اینکه در زمانی هستیم که همه کشورها درحال استفاده از ظرفیت های فناوری اطلاعات هستند، تصریح کرد: اگر بنشینیم و دست روی دست بگذاریم آنها حاکمیت ما را بدست می آورند و باید تلاش کنیم و با استفاده از خلاقیت ها حاکمیت را بدست بیاوریم و خدمات به شهروندان را ارتقا دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه امروز آنکه مانع می شود و جلوی رشد این خلاقیت ها را با هر روشی بگیرد و مانع رشد فناوری اطلاعات بشود، به حاکمیت آینده ما ضربه می زند، گفت: نباید به اعتماد عمومی لطمه بزنیم و باید بدانیم که در تحولات این حوزه شغل های سنتی از میان می رود و شغل های نوین جایگزین می شود که باید نسبت به آن فرهنگ سازی کنیم که بر اثر این تغییرات سرمایه گذاری صورت می گیرد و اشتغال ایجاد شده و توسعه رخ می دهد.
وی با بیان اینکه برخی دستگاه ها شفاف جلوی بهره وری می ایستند درحالی که در مجلس این امر وجود دارد، افزود: وزارت ارتباطات مسوول همه بخش ها نیست و با وجود اینکه به عنوان متولی زیرساخت به شمار می رود اما در بخش فنی نیز الزاما همه مسوولیت ها با وزارت ارتباطات نیست.
عضو کابینه تدبیر و امید اظهار کرد: اگر با بیشترین هزینه ها بهترین پلتفرم ها برای پیام رسان نیز درست کنیم علاوه بر آن اکوسیستم و زیست بومی وجود دارد که دستگاه های دیگر مسوول ایجاد آن هستند.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور همچنین از دستور رییس جمهوری مبنی بر اعلام عمومی سند تحول دیجیتال و ارایه شاخص ها خبر داد و گفت: باید اعلام کنیم چه میزان از کشاورزی، شبکه علمی، ساختمان ها هوشمندسازی هستند و به چه میزان می خواهند برسند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هوشمندسازی هدف نیست بلکه وسیله است، گفت: باید افزایش بهره وری را دنبال کنیم و باید با تلاش گروه های مختلف خصوصی و دولتی سرمایه گذاری که صورت گرفته و زیرساختی که احداث شده به بهترین وجه برای توسعه اقتصادی از آن استفاده کنیم که البته نیاز به عزم همگانی دارد و مقام معظم رهبری برای هماهنگی میان نهادهای مختلف شواری عالی فضای مجازی را به عنوان فضل الخطاب این حوزه تشکیل دادند.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه هنوز وقتی با استارت آپ ها صحبت می کنیم، می گویند که آنها نفوذی هستند، اظهار کرد: باید بینش عمومی را بالا ببریم و جوانان را برای خودمان حفظ کنیم. در نمایشگاه جیتکس ۱۲ برگزیده، شرکت ها و استارت آپ های ایرانی بودند که باید به این سرمایه ها توجه کنیم.