علی قربانی: «در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، برای حمایت از ویسیها که شریان اصلی کمک به استارتآپها هستند، نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار (۸۰۰۰ میلیارد ریال) از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.»
نوپانا: علی قربانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، درباره مشکل اصلی ایجاد کسبوکارهای نوپای دانشبنیان به خبرنگار نوپانا گفت: «در حال حاضر تامين سرمايه تخصصی، اصلیترین مشکل ایجاد یک استارتآپ است که باید برای تامین این سرمایه دولت و مجلس دست به کار شوند. حدودا یک ماه قبل به همراه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بازدید از پارک علم و فناوری عازم بودیم؛ در آنجا تعداد زیادی از افراد نخبه و کارآفرین حضور داشتند که به میزان حدود ۷ یا ۸ هزار میلیارد تومان توسط شرکتهای استارتآپی آنها کسب درآمد شده بود و حتی بسیار دیده میشد که مهندسان جوان در یک اتاق خیلی کوچک موفق به کسب درآمد میلیاردی شدهاند. این امر نشان میدهد که ظرفیت کسبوکارهای نوپا بسیار زیاد است و تنها باید از سوی مسئولان حمایت شوند.»
علی قربانی افزود: «در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برای حمایت از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه یا خطرپذیر که به عنوان شریان اصلی کمک به استارتآپهای کشور هستند مبالغی در نظر گرفته شده است. در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار (۸۰۰۰ میلیارد ریال) برای حمایت از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است تا این صندوقها با کمک و راهنماییهای کارشناسانه خود بتوانند استارتآپها را به موفقیت برسانند.»
نماینده پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «اکنون قریب به ۷۰درصد خانههای اطراف دانشگاه صنعتی شریف در اختیار مهندسانی است که وارد کارهای دانشبنیان و فناورمحور شدهاند که سود قابل توجهی را هم به دنبال خواهند داشت. این فعالیتها بسترسازی قانونی و حمایت دولت را بیشتر از قبل میطلبد. همچنین نمایندگان مجلس با دعوت کردن از نخبگان استارتآپی و دانشبنیان از آنها خواستهاند که در هر زمینهای با مشکل مواجه شدند، آن را به گوش مسئولان برسانند. در مواردی هم که نیاز به اصلاح قوانین و یا تخصیص بودجه از محل صندوق توسعه ملی بود، این امر را به نهادهای مختلف گوشزد کنند.»
او در حمایت از اقتصاد دانشبنیان یادآور شد: «باید نهادهای مختلف از قبیل «وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی»، «صندوقهای بازنشستگی»، «بنیاد مستضعفان» و دیگر بنیادها به سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه تشویق شوند تا به رشد بیشتر کسبوکارهای نوپا کمک کنند.»
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: «لايحه بودجه در كميسيونهای تخصصی مجلس، اواخر آذرماه بررسی میشود. باید دید که لایحهای که از طرف دولت ارائه میشود شامل چه مواردی است. اگر اهداف حمایتی از استارتآپها در نظر گرفته شده باشند، سریعا وارد عمل میشویم و چنانچه در لایحه موادی در این زمینه نباشد مجلس حتما پیشنهادهایی برای حمایت از کسبوکارهای نوپا خواهد داد.»
(همچنین بخوانید: برای پیشرفت و توسعه استارتآپها، به حمایتهای سرمایهای از ویسیها نیاز داریم)