خصوصی‌ها گرفتار بروکراسی دولت هستند
مسئول کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات: ۷

خصوصی‌ها گرفتار بروکراسی دولت هستند

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۳/۲۷ - ۱۵:۰۰ | ۶ دقیقه

علی آذرکار: همت دولت برای تحقق بخشیدن ارزش فناوری اطلاعات و جایگاه بخش خصوصی کافی نبوده است.

نوپانا به نقل از ایسنا: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علی‌رغم دستاوردهایی از جمله افزایش پهنای باند، سازماندهی استارت‌آپ‌ها و موارد این چنینی، در تحقق بخشیدن ارزش فناوری اطلاعات و جایگاه بخش خصوصی کاملا موفق نبوده و همچنین هنوز موانعی وجود دارد که بخش خصوصی در بروکراسی بخش دولتی گیر کرده است.

علی آذرکار، مسئول کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، با اشاره به عملکرد چهار ساله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: این که فضای تعامل باز شد و بخش خصوصی رسمیت بیشتری پیدا کرد، پهنای باند افزایش یافت، به پروانه‌هایی که پیش از این مسکوت مانده بود، مانند اینترنت نسل‌های ۳ و ۴ رسیدگی شد، سازماندهی استارت‌آپ‌ها، ایجاد قوانین تسهیلی، وام‌های وجوه اداره شده و توجه به شبکه‌های اجتماعی، از دستاوردهای این وزارتخانه بود که قابل تقدیر است.

وی با بیان این که در بخش خصوصی تاکید ما این بوده که کار مردم باید به خودشان واگذار شود، گفت: بخشی از این فرآیند در دولت یازدهم طی شده است، اما هنوز موانع و گرفتاری‌هایی وجود دارد که بخش خصوصی در بروکراسی بخش دولتی گیر کرده است. به عنوان مثال شورای عالی انفورماتیک بیش از یک سال و نیم پیش منحل شده است. تلاش‌هایی صورت گرفته که این نهاد به بخش خصوصی منتقل شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

مسئول کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، ادامه داد: ما هنوز نتوانسته‌ایم قوانین را به درستی اجرا کنیم. همت دولت برای تحقق بخشیدن ارزش فناوری اطلاعات و جایگاه بخش خصوصی کافی نبوده است. دولت باید از تشتت آراء و تشکل‌های موازی که ایجاد می‌شوند جلوگیری کند و در سطح خصوصی همگرایی ایجاد کند.

آذرکار با بیان اینکه بخش خصوصی فشارهای زیادی را در این مدت متحمل شده است، اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود از جمله تحریم‌ها، کمبود نیروی کار که باعث اختلال فرآیند شرکت‌های دانش‌بنیان فناوری اطلاعات شده است، اما با این وجود شرکت‌ها تلاش کرده‌اند باب تعامل باز کنند. با این وجود این باب تعامل باید دو طرفه باشد که امیدواریم این اتفاق در دولت دوازدهم بیفتد.

وی با اشاره به برنامه‌ ششم توسعه و لزوم افزایش سهم IT از GDP، بیان کرد: از این طریق می‌توان اشتغال‌زایی را افزایش داد و توسعه ایجاد کرد. این موارد در ذهن بخش خصوصی هم بوده است و دولت هم همین ادعا را داشته، اما در مواردی قوانین دست‌وپاگیر وجود دارد که باید حل شود. مهم‌ترین مشکل این است که بروکراسی موجود، دست بخش خصوصی و حتی دولت را هم بسته است.

مسئول کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با تاکید بر لزوم تسهیل قوانین حوزه فناوری اطلاعات، گفت: حوزه کسب‌وکار در فناوری اطلاعات نیازمند تسهیلات است، زیرا این فضا یک فضای منعطف در حال تغییر است، بنابراین برخی مقررات نباید به قدری سخت می‌شد که اجازه حرکت را بگیرند. فعالیت‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز شامل همین موضوع می‌شوند.

(همچنین بخوانید: بوروکراسی دست‌وپای فناوری را بسته است)

برچسب‌ها: دولتبخش خصوصیقوانینایرانبروکراسیbureaucracy
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.