نوشته های مرتبط: استارتاپها یکی از عوامل کاهش مهاجرت نخبگان هستند
فرافکنی؛ پاشنهآشیل مغالطه در موضوع مهاجرت نخبگان
سو استفاده از نام چهرههای شناخته شده علمی و سیاسی و بیان نقل قولهای ساختگی و منتسب به آنها یکی از محورهای اصلی در فرافکنی در موضوع مهاجرت نخبگانی است.
بحث فرار مغزها حرکت سازماندهی شده است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بحث فرار مغزها از آن کلاههای گشادی است که سر کشور گذاشتهاند. این یک حرکت سازماندهی شده است و شبکهای دارد این موضوع را به جامعه ما تزریق میکند.
خروج سالانه ۱۸۰ هزار تحصیلکرده از کشور؛ ادعایی که مبنای آماری ندارد
اگر سالانه ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالی از ایران خارج شوند، فقط در ده سال نزدیک به ۱.۸ میلیون نفر مهاجر تحصیلکرده ایرانی باید در جهان مشغول فعالیت باشند!
حقایق و مغالطهها پیرامون مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور
در گزارش سال ۱۹۹۸ صندوق بینالمللی پول، ایران از نظر نرخ خروج تحصیلکردگان به مقصد کشورهای OECD با نرخ ۲۵.۶ درصد در میان ده کشور اول مهاجرفرست قرار ندارد.
ایران هیچگاه جزو ۲۰ کشور اول مهاجرفرست نبوده و نیست
مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به انتشار اخبار کذب و مغرضانه درباره مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور و فرار مغزها در برخی رسانههای داخلی و خارجی، گفت: ایران هیچگاه جزو 20 کشور اول مهاجرفرست نبوده و نیست.
سیر نزولی مهاجرت قطعی نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای علمی از کشور
براساس آخرین مطالعات انجام شده در بنیاد ملی نخبگان، مهاجرت قطعی نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای علمی از کشور به طور چشمگیری در حال کاهش است.
رتبه ایران در حفظ و ماندگاری سرمایههای انسانی بهبود یافته است
آمارهای بین المللی نشان میدهد که ایران از نظر کلی مهاجرت نیروی انسانی و فرار مغزها دیگر در جمع ۳۰ کشور مهاجر فرست دنیا نیست و همچنین در جمع ۲۰ کشور اولی که دانشجویانشان به دیگر کشورها مهاجرت میکنند قرار ندارد.
کاهش ۲۷ درصدی دانشجویان ایرانی در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا
بر اساس گزارش اداره مهاجرت آمریکا، تعداد درخواست های پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا، ۲۷ درصد کاهش یافته است.