همانطور که احتمالا باید بدانید برای استفاده از امکانات موجود در جامعه باید معیارهای لازم را داشته باشید.
نوپانا: بعضی اوقات، معیارها برای افراد عموم جامعه با هر سن و سطح سوادی یکسان است و گاهی هم این طور نیست و باید فرد برای استفاده از امکانات شرایط لازم و مشخصی را داشته باشد.
به عنوان مثال برای گرفتن گواهینامه، باز کردن حساب بانکی و غیره محدودیتهای سنی وجود دارد و افراد در هر سنی نمیتوانند این کارها را انجام دهند. البته سازمانها نیز این اجازه را به آنها نمیدهند.
سن میتواند یکی از موارد اصلی برای برخورداری از امکانات موجود در جامعه از جمله بعضی انواع بیمه باشد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم به تاثیر سن بر حق بیمه تکمیلی بپردازیم و اطلاعات شما را در این حوزه کامل کنیم.
بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی در خصوص جبران هزینههای درمانی است که در کنار یک بیمه عادی میتواند بخش زیادی از هزینههای مربوط به کارهای بیمارستان یا بهطور کلی تمام هزینه درمان را پوشش دهد.
چون همانطور که میدانید هزینههای درمانی امروزه خیلی بالا رفته است و اگر خدایی نکرده اتفاقی برایتان رخ دهد به این راحتیها نمیتوانید از پس هزینههای بیمارستان برآیید.
تاثیر سن در بیمه تکمیلی
در ابتدای مطلب به این موضوع پرداختیم که برای استفاده از امکانات اجتماعی باید شرایط لازم را داشته باشید.
اما یکی از شرطهای اصلی برای استفاده از خدمات بیمه سن افراد است، چون شرکت بیمهگر به هیچ عنوان نمیخواهد ضرر کند و ریسکهای زیادی را بپذیرد. به هرحال گاهی اوقات بیمه عمر افراد بالای 80 سال معنا ندارد.
پس برای این که شرکتهای بیمه ضرر کمتری را متحمل شوند، شرایطی را نیز برای دریافت بیمه تعیین میکنند و تاثیر سن بر حق بیمه را بیشتر زمان بررسی تاثیر سن بر بیمه تکمیلی یک شرکت میبینیم.
تاثیر سن بر بیمه درمان انفرادی
بعضی از شرکتهای بیمه موجود، بیمه درمان را به صورت انفرادی ارائه میدهند و تعداد آنها خیلی کمتر از آنهایی است که تنها بیمه تکمیلی سازمانی را پیشنهاد میکنند.
هر شرکت بیمه شرایط خاص خودش را دارد، اما به طور کلی، تاثیر سن بر بیمه تکمیلی انفرادی از مشخصههای زیر برخوردار است.
برای بیمه افراد بالاتر از 60 سال محدودیتهای بسیاری برای بیمه کردن وجود دارد.
افراد با سنهای بالا باید حق بیمه بیشتری پرداخت کنند و علاوه بر این باید توسط پزشک معتمد شرکت معاینه شوند، چون بعد از دستور پزشک مشخص خواهد شد که میتوانند بیمه را دریافت کنند یا خیر.
تعداد زیادی از شرکتهای بیمه، افراد بالای 70 سال را بیمه نمیکنند.
تاثیر سن بر بیمه درمان گروهی
شرایطی که برای خرید بیمه درمان گروهی در نظر گرفته میشود با بیمه انفرادی متفاوت است، به عنوان مثال اگر افراد یک سازمان بیشتر از هزار نفر باشند، هیچ محدودیت سنی برای بیمه وجود نخواهد داشت.
البته بعضی از بیمههای تکمیلی محدودیت را نهایتا تا سن 80 سالگی در نظر میگیرند، حال اگر سازمانی کمتر از هزار نفر پرسنل داشت، تاثیر سن بر حق بیمه چگونه لحاظ میشود؟
در این صورت افراد بالای 60 سال میتوانند از بیمه درمان برخوردار باشند، البته این افراد به دلیل سن بالا، باید حق بیمه بیشتری نسبت به سایرین پرداخت کنند.
رئیس سازمان که مسئولیت کل افراد را در اختیار دارد، باید حداقل 18 سال سن داشته باشد و پرسنل شرکت یا سازمان نیز میتوانند فرزندان خود را طبق شرایط موجود بیمه کنند.
کارکنان شرکت میتوانند پسر مجرد خود را تا زمان تمام شدن تحصیل یا خدمت سربازی بیمه کنند و اگر فرزند آنها سراغ هیچ کدام از این دو مورد نرفته باشد، تنها تا سن 18 سالگی مشمول دریافت بیمه خواهد شد.
فرزندان دختر هم میتوانند تا زمانی که در جایی مشغول کار شوند یا ازدواج کنند، بیمه دریافت کنند.
سخن نهایی
همان طور که گفتیم، بیمه درمان را به دو صورت انفرادی و درمان میتوان دریافت کرد، بنابراین شما با در نظر گرفتن تمام شرایط فوق و سنجیدن جوانب میتوانید بیمه مناسب خود را پیدا کنید.
این نکته را در نظر داشته باشید که هر چه سن افراد بالاتر باشد، باید هزینه بیشتری نیز در قبال بیمه پرداخت کنند، چون این افراد نسبت به جوانان بیشتر در معرض بیماریهای مختلف قرار میگیرند.
هر شرکت بیمه قوانین خاص خودش را دارد که میتوان با مطالعه شرایط و ضوابط موجود، آگاهی لازم را در خصوص تاثیر سن بر حق بیمه پیدا کرد.