دومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری برگزار شد
با حضور سرمایه‌گذاران ارشد بیش از ۱۱کشور جهان ۸

دومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری برگزار شد

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۸/۱۱/۱۹ - ۱۰:۴۹ | ۱۰ دقیقه

مراسم افتتاحیه دومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری با حضور سرمایه‌گذاران ارشد بیش از ۱۱ کشور جهان از جمله زیمبابوه، ترکیه، پاکستان و نیجریه 15بهمن ماه در پارک فناوری پردیس برگزار شد.

نوپانا به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، در این نشست که با هدف ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری وبه همت پارک فناوری پردیس و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های جسورانه برگزار شد، «مهدی صفاری‌نیا» به عنوان دبیر شبکه تبادل فناوری D8 و میلاد صدرخانلو قائم مقام دبیر شبکه تبادل فناوری گروه حضور داشتند.

میلاد صدرخانلو، در آغاز مراسم افتتاحیه دومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری بیان کرد: شبکه تبادل فناوری گروه  D8مدتی است در راستای افزایش تبادلات فناورانه بین ۸ کشور اسلامی در حال توسعه متشکل از کشورهای مصر، نیجریه، ترکیه، ایران، پاکستان، اندونزی، مالزی و بنگلادش تشکیل شده است. به واسطه تلاش‌ها و اشتیاق ایران در زمینه کمک به افزایش تبادلات فناورانه، دبیرخانه دائمی این شبکه در پارک فناوری پردیس قرار گرفته است.

وی همچنین در رابطه با اهداف تشکیل این شبکه افزود: ما در این شبکه تلاش می‌کنیم به این ۸ کشور کمک کنیم تا تبادلات فناورانه، کسب‌وکارهای فناورانه و درآمدزایی فناورانه داشته باشند. رویداد نشست سرمایه‌گذاری که امروز شاهد آن هستیم یکی از رویدادهای بزرگ این شبکه است که در آن تلاش شده شرکت‌های سرمایه‌گذاری را دور هم جمع کنیم. مخاطبان اصلی ما در این رویداد وی‌سی‌ها، فرشتگان سرمایه‌گذاری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. سعی کردیم بزرگترین صندوق‌ها و وی‌سی‌های ایرانی و همچنین ۲۰ شرکت سرمایه‌گذاری خارجی را در این رویداد دور هم جمع کنیم. سرمایه‌گذاران در این رویداد طی جلساتی در جریان کار یکدیگر قرار می‌گیرند و با هم برای سرمایه‌گذاری مشترک همکاری خواهند کرد. استارتاپ ها و کارآفرینان فناوری نیز در این رویداد و در نشست‌های  B2Bحضور خواهند داشت.

علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست ضمن اشاره به اینکه نوآوری به عنوان موتور رشد در جهان شناخته شده است، بیان کرد: امروز کشور ما در زمینه تولید تعداد مقالات رتبه اول را داراست و ۱۳۹دانشگاه دولتی و ۳۲۲ دانشگاه خصوصی در کشور مشغول به فعالیت هستند که این دانشگاه‌ها امکان به وجود آوردن اکوسیستم پویا و فعال را دارند. علاوه بر این ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان، ۱۹۶ مرکز رشد و ۴۳ پارک علم‌وفناوری نیز در کشور فعالیت دارند که این هم بیانگر امکان رشد در اکوسیستم است. ایران در سال‌های اخیر بیش از ۵۰ درصد در شاخص نوآوری بهبود عملکرد داشته است و جایگاهش نسبت به ۹ سال پیش، ۵۹ درصد صعود داشته است. شاخص دسترسی به سرمایه خطر پذیر از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ بیانگر رشد قابل توجه کشور در این زمینه است اما آیا واقعا با وجود این سرمایه لزوماً تلاش‌ها به عقد قرارداد و تزریق سرمایه به شرکت‌ها انجامیده است؟ در این میان سوالی که باید به آن پاسخ داد این است که آیا سرمایه و سرمایه گذاری خطر پذیر، عنصری است که باید به دنبال آن باشیم یا باید المان‌های فراتر از سرمایه را دریابیم؟

وی در ادامه افزود: ما علاقه‌مند هستیم تعاملی بین کشورهای عضو D8 برگزار کنیم ولی زمانی که به آمار میزان سرمایه‌گذاری خطرپذیر در بین ۸ کشور نگاه می‌کنیم و این آمار را با سایر آمارهای مربوطه، مانند خروجی نوآوری، محیط کسب‌وکار، قراردادهای منعقد شده و مشارکت‌های انجام شده مقایسه می‌کنیم، در همه این شاخص‌ها آنچه نمود بیشتری دارد این است که وضعیت در دسترس بودن سرمایه‌گذاری خطرپذیر نسبت به سایر شاخص‌ها بهتر است. به عبارتی دیگر علی‌رغم اینکه ما همه فکر می‌کنیم مشکل کشورهای در حال توسعه و بالاخص این ۸ کشور، نبود سرمایه است، براساس گزارش‌های جهانی، وضعیت در دسترس بودن سرمایه برای این ۸ کشور خیلی بد نیست. در واقع مشکل اصلی بقیه اکوسیستم است که چیدمان آن دقیق نیست و زمانی که این چیدمان دقیق نباشد حتی اگر در بخش عرضه مازاد منابع داشته باشیم، منابع قابل جذب نخواهد بود. اکوسیستم ما نیاز دارد که بازیگران آن بیشتر با هم تعامل و همکاری داشته باشند و از هم یادبگیرند. مشکل ما لزوماً به نبود پول برنمی‌گردد و بلکه به تعاملات بین‌المللی بر می‌گردد و در این زمینه نیاز به زمان داریم تا همه با هم ارتقا پیدا کنیم و اکوسیستم بهتری داشته باشیم.

مهدی صفاری‌نیا، دبیر شبکه تبادل فناوری در دومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری D8 گفت: امروز اگر توسعه اقتصادی نداشته باشیم، رفاه، امنیت و سلامت را در جامعه تجربه نخواهیم کرد و این توسعه تا زمانی که فناوری در کشور وجود نداشته باشد، اتفاق نخواهد افتاد. دو محور مورد نیاز برای تحقق این توسعه، توسعه زیرساخت‌ها و نهادهای کمک‌کننده و نیروی انسانی مستعد است. اگر این دو محور محقق نشود به توسعه تکنولوژی نخواهیم رسید. در بحث نیروی انسانی در جهان رقابت شدیدی وجود دارد و همه کشورهای عضو D8 با بحران از دست دادن و مهاجرت نیروی انسانی به کشورهای پیشرفته مواجه هستند ولی غرب هیچ‌گاه دلسوز کشورهای اسلامی در این زمینه نخواهد بود و خودمان باید به فکر خود باشیم.

وی همچنین افزود: اگر نهادها و زنجیره توسعه فناوری شکل نگیرد ما با دو مشکل اساسی عقب ماندگی اقتصادی و از دست دادن نیروی انسانی مواجه خواهیم بود. در این نشست و نشست‌های مشابه تجارب به اشتراک گذاشته خواهد شد و ما اگر به دنبال به اشتراک گذاری فرصت‌های سرمایه‌گذاری نباشیم و توانایی‌ها را به اشتراک نگذاریم رشد سریعی نخواهیم داشت. در دبیرخانه شبکه انتقال فناوری D8 تلاش شده با برگزاری رویداد، فرصت‌ها اطلاع‌رسانی و در سال ۱ تا 2 برنامه بین‌المللی اجرا شود و سرمایه‌گذاران را دور هم جمع کند. در حال حاضر همکاری‌ بین کشورهای اروپایی و کشورهای عضو D8 بسیار بیشتر از همکاری میان کشورهای عضو D8 است و برای حل این مشکل دولت‌های عضو D8 باید اقدامات سیاسی مانند حذف ویزا و ایجاد صندوق‌های حمایتی را در دستور کار خود قرار دهند.

 

برچسب‌ها: گروه D8پارک علم و فناوری پردیسدومین نشست سرمایه‌گذاری فناوریtim 2020
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.