پیگیری تراکنش‌های بیت کوین و فروش آنها به دولت
موضوع پتنت جدید آمازون: ۸

پیگیری تراکنش‌های بیت کوین و فروش آنها به دولت

توسط نیما ذبیح‌اله‌زاده | ۱۳۹۷/۰۲/۰۳ - ۱۸:۳۴ | ۸ دقیقه

آمازون در جدیدترین پتنت ثبت شده‌ی خود به دنبال پیاده‌سازی تکنیکی برای رهگیری تراکنش‌های بیت کوین و فروش آنها به دولت‌ها و شرکت‌ها است.

نوپانا، به نقل از زومیت: آمازون در سال ۲۰۱۴ پتنتی با موضوع «بازار جریان داده» یا Streaming Data Marketplace ارائه کرد. این پتنت به آنها اجازه می‌داد که جریان داده‌های آنلاین را کنترل کرده، داده‌ها را جمع‌آوری و ترکیب کنند و در نهایت، اطلاعات ایجاد شده را به عنوان محصول به فروش برسانند. اگرچه توضیح این پتنت بسیار کلی است، اما از زمان انتشار توضیحات آن، نگرانی‌هایی در جوامع امنیتی و ارزهای رمزنگاری شده ایجاد شده است.

در خلاصه‌ی این پتنت آمده است: «یک فناوری برای ایجاد بازار جریان داده توسعه یافته است. به عنوان مثال، روشی در این فناوری وجود دارد که با استفاده از آن، جریان اول داده از یک منبع درخواست می‌شود. این داده، با داده‌ی دریافت شده از منبع دوم ترکیب می‌شود. در نهایت می‌توان جریان ترکیب شده را به عنوان بازار جریان داده منتشر کرد.»

این پتنت در هفته‌ی جاری ثبت شده است. نکته‌ی اصلی در مورد جزئیات پتنت این است که در صورت اجرایی شدن آن می‌توان بلاک‌چین بیت کوین را آنالیز کرد. به بیان ساده می‌توان با استفاده از آن، تراکنش‌ها و آدرس‌های بیت کوین را ردگیری کرد و اطلاعات را به اپراتورها یا آژانس‌های دولتی فروخت. با مطالعه‌ی جزئیات بیشتر این پتنت می‌توان به تهدید آن برای جامعه‌ی ارزهای رمزنگاری شده پی برد. در جزئیات این پتنت، بخش‌هایی نشان‌دهنده‌ی هدف پیگیری تراکنش‌های بیت کوین هستند که به صورت بولد به آنها اشاره شده است: «فناوری‌های آنالیز جریان داده، قابلیت تحلیل حجم زیادی از داده‌ها را در زمان کم فراهم می‌کنند. البته فناوری‌های گذشته توانایی ارائه‌ی داده‌های بسیار زیاد را با تاخیر کم داشتند. نکته‌ی مهم این است که داده‌ی خام به خودی خود ارزش چندانی ندارد. تنها با ترکیب داده‌های خام با داده‌های جدید به صورت هماهنگ‌سازی رکوردهای ثبت شده، می‌توان به داده‌هایی ارزشمند رسید.

در برخی مواقع، داده‌های اضافی مورد نیاز در همان محل داده‌های اولیه تولید نمی‌شوند و صاحبان و تولیدکنندگان متعددی دارند. وقتی داده‌ی هر تولیدکننده‌ی پراکنده با داده‌ی اولیه ترکیب شوند، ارزش آن بیش از پیش افزایش می‌یابد. یکی از مثال‌ها، جریان داده‌ای است که تراکنش‌های جهانی بیت کوین (یا هر ارز رمزنگاری شده‌ی دیگر) را تولید کرده یا شامل آنها باشد. این تراکنش‌ها برای هر فرد حاضر در شبکه قابل مشاهده هستند.

داده‌ی خام تراکنش‌ها برای کاربران عادی بی‌معنی هستند. اما با ترکیب آن با المان‌های دیگر جریان داده می‌توان به نتایج مفیدی رسید. به‌عنوان مثال خرده‌فروشان اینترنتی که بیت کوین را به عنوان ارز قبول می‌کنند، می‌توانند آدرس دریافت محصول را با آدرس بیت کوین ترکیب کنند. این فروشندگان می‌توانند با ترکیب اطلاعاتِ آدرس فیزیکی مشتری با آدرس بیت کوین، جریانی از داده‌ی ترکیب شده را تولید کنند. از طرفی سرویس‌دهندگان مخابراتی می‌توانند از این جریان داده استفاده کرده و با ترکیب IP تراکنش‌ها، کشور مبدأ آنها را شناسایی کنند. آژانس‌های دولتی نیز با مشترک شدن در این جریان می‌توانند اطلاعات مالیاتی را با آن ترکیب کرده و اشخاص را شناسایی کنند.» 

Crypto  E-Commerce

اکثر فناوری‌های مدرن امروزی (مانند اینترنت) زمانی ایجاد شده‌اند که هنوز نگرانی زیادی در مورد امنیت اطلاعات وجود نداشت. در نتیجه امنیت به عنوان چالش بعدی آنها مطرح شده و مشهور شد. این در حالی است که بیت کوین نوعی از فناوری است که امنیت را در دل خود دارد. البته این فناوری هیچ‌گاه با هدف ناشناس بودن توسعه داده نشده است و طبیعت رمزنگاری و غیرمتمرکز بودن آن به عنوان قابلیت‌های اساسی شناخته می‌شوند.

البته پیگیری تراکنش‌های بیت کوین همیشه امکان‌پذیر بوده اما دشواری‌های خاص خود را داشته است. به‌هرحال توسعه‌ی سیستمی با تمرکز اصلی بر افشاسازی هویت کاربران ارزهای رمزنگاری شده و فروش آنها به دولت‌ها، با ذات بیت کوین مخالف است. یکی دیگر از جزئیات عجیب این پتنت نیز آن است که آمازون تاکنون تعدادی دامنه‌ی اینترنتی مربوط به این نوع از ارزها را خریداری کرده است و احتمالا به پذیرش آنها به عنوان پول علاقه‌مند است. با توجه به این که پتنت مورد نظر نیز در سال ۲۰۱۴ ارائه شده، می‌توان نتیجه گرفت که غول خرده‌فروشی آنلاین از مدت‌‌ها پیش به موضوع ارزهای رمزنگاری شده علاقه داشته است.

نظر شما چیست؟ آیا آمازون با توسعه‌ی این فناوری‌ها به دنبال قبول کردن بیت کوین به عنوان پول معاملاتی است؟ آیا فعالان بازار ارزهای رمزنگاری شده، واکنشی نسبت به این اتفاقات خواهند داشت؟

 
برچسب‌ها: ارز دیجیتالبیت کوینآمازون
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره نیما ذبیح‌اله‌زاده

نیما ذبیح‌اله‌زاده

نیما ذبیح‌اله‌زاده، دانش‌آموخته مهندسی پزشکی است. او از سال ۱۳۹۳ به عنوان دبیر باشگاه‌های مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد انتخاب شده و تاکنون نشریات وگروه‌های دانشجویی زیادی را در این رشته سامان بخشیده است. او هم‌اکنون رهبری استارت‌آپ MacZooo mirror را به‌ عهده دارد.