دلایل ورود به شتابدهنده‌‌ها
از جواب‌کو ۸

دلایل ورود به شتابدهنده‌‌ها

توسط نیما ذبیح‌اله‌زاده | ۱۳۹۶/۱۱/۰۱ - ۱۰:۰۲ | ۴ دقیقه

نظر محسن ملایری، بنیان‌گذار و مدیرعامل آواتک درباره دلایل تمایل و عدم تمایل استارت‌آپ‌ها چیست؟

هر استارتاپ و کسب و کار نوپایی در اولین مرحله از چرخه عمر بايد از «دره مرگ» عبور کند. در این مرحله ۹۰ درصد کسب و کارها در دنیا نابود می‌شوند. بطور کلی، کار شتابدهنده‌ها کمک به عبور سریع‌تر از این دره است، بنابراین احتمال شکست استارتاپ را کاهش می‌دهند. این کار از طریق روش‌های زیر انجام می‌شود:

۱. دسترسی به شبکه‌ای از مربیان و مشاوران که می‌توانند با تجربه خود در تدوین مدل کسب و کار و انطباق محصول-بازار به تیم کارآفرین کمک کنند.

۲. دسترسی به سرمایه اولیه که می‌تواند بخشی از جریان نقدینگی منفی را تامین نماید.

۳. دسترسی به شرکای تجاری و سرمایه گذاران که در تامین بازار و تامین نقدینگی برای مرحله رشد موثر است.

دلایل عدم ورود به شتابدهنده‌ها:

برخی از مهمترین دلایل کارآفرینان برای عدم ورود به شتابدهنده:

۱. ارزشگذاری پایین کسب و کار: بنظر برخی از کارآفرینان سرمایه نقدی که توسط شتابدهنده‌ها در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌گیرد در برابر سهامی که دریافت می‌کنند کم است. در حال حاضر شتابدهنده‌های ایرانی در مرحله ابتدایی بین ۲۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری نقدی را در کنار خدمات غیرنقدی در ازای ۸ تا ۲۰ درصد از سهام در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دهند. مثلا آواتک در ابتدای شکل‌گیری سرمایه‌گذاری نقدی که در دوره شتابدهی در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌داد ۲۵ میلیون تومان بود ولی با تعریف برنامه‌های جدید اکنون تا ۱۵۰ میلیون تومان بطور نقدی در استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند.

۲. باور یا توهم "خودم می‌توانم": برخی از کارآفرینان (مثل کارآفرینی که یک کسب و کار موفق قبلا ایجاد کرده است) دسترسی به امکاناتی که شتابدهنده‌ها در اختیارشان می‌گذارند برایشان آسان است. برخی نیز باور دارند برای عبور از دره مرگ نیازی به کمک ندارند که البته گاهی این باور بدلیل عدم آشنایی دقیق کارآفرین با آنچه واقعا در شتابدهنده‌ها می‌گذرد حاصل می‌شود.

منبع

برچسب‌ها: محسن ملایریشتاب‌دهنده آواتکآواتکشتابدهنده
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره نیما ذبیح‌اله‌زاده

نیما ذبیح‌اله‌زاده

نیما ذبیح‌اله‌زاده، دانش‌آموخته مهندسی پزشکی است. او از سال ۱۳۹۳ به عنوان دبیر باشگاه‌های مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد انتخاب شده و تاکنون نشریات وگروه‌های دانشجویی زیادی را در این رشته سامان بخشیده است. او هم‌اکنون رهبری استارت‌آپ MacZooo mirror را به‌ عهده دارد.