برداشت‌های اشتباهی که متقاضیان کار هنگام مصاحبه استخدامی دارند
همیشه همه‌چیز خوب پیش نمی‌رود ۷

برداشت‌های اشتباهی که متقاضیان کار هنگام مصاحبه استخدامی دارند

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۲۴ - ۱۲:۰۰ | ۵ دقیقه

گاهی اوقات متقاضیان کار احساس می‌کنند مصاحبه‌ خوبی داشته‌اند و با آن‌ها تماس گرفته خواهد شد؛ درصورتی‌که مصاحبه‌کننده‌ها معیارهای خاصی برای ارزیابی افراد دارند.

نوپانا: «چه تکنیک‌هایی در جلسه‌ مصاحبه‌ کاری توسط شخص مصاحبه‌کننده‌ استفاده می‌شود که متقاضی کار از آن‌ها بی‌اطلاع است؟» این سوال به‌تازگی توسط یکی از کاربران سایت کوئرا (Quora) مطرح شده است. جان میلر، شخصی است که با افراد متقاضی کار در شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، آمازون، گوگل و اوراکل مصاحبه کرده است. او به این سوال پاسخ داده و گفته است در مصاحبه‌های کاری واقعیت‌هایی وجود دارد که معمولا افراد متقاضی کار از آن‌ها بی‌خبر هستند. در ادامه‌ این ما به بررسی چهار مورد از آن‌ها از زبان میلر می‌پردازیم.

۱. پاسخ‌های اشتباه همیشه امتیاز منفی ندارند

من زمانی که می‌خواهم با افراد جویای کار مصاحبه کنم، دامنه‌ تخصص آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهم. برای این کار در مورد حقایق علمی و عمومی از آن‌ها سوال می‌پرسم و پاسخی را که می‌دهند به دقت بررسی می‌کنم. مطمئنا هیچ شخصی در مورد همه‌ حقایق اطلاعات جامع ندارد؛ اما ممکن است با بخش‌هایی از موضوع آشنایی داشته باشد. این بخش‌ها بسیار مهم هستند و به من در مورد جدیت آن‌ها در کار و مطالعه اطلاعات می‌دهند. من در این مرحله انتظار ندارم همیشه پاسخ درست بشنوم.

(همچنین بخوانید: چگونه یک مصاحبه شغلی مفید انجام دهیم؟)

۲. بدانید چه چیزی را نمی‌دانید

فرد مصاحبه‌کننده‌ باید بداند شخصی که با او مصاحبه می‌کند از محدودیت‌های خود اطلاع دارد یا خیر. همچنین آیا قادر است این محدودیت‌ها را به‌خوبی توصیف کند؟ یکی از خطرناک‌ترین نوع افراد، کسانی هستند که فکر می‌کنند از همه چیز آگاهی دارند و به دنبال اثبات آن نیستند. یک کارشناس منابع انسانی حرفه‌ای محدودیت‌های شخص را خیلی سریع متوجه خواهد شد؛ بدون اینکه نشان دهد پاسخ او به سوالات درست است یا اشتباه.

hiring

۳. مصاحبه‌ عالی به معنای قبولی نیست

مصاحبه‌های تکنیکی معمولا از چند مرحله بحث و گفت‌وگو تشکیل می‌شوند. معمولا زمانی که متقاضی بسیار عصبی باشد یا شرایط استخدام در شرکت را نداشته باشد، روند مصاحبه عوض خواهد شد. در چنین شرایطی شخص مصاحبه‌کننده‌ فشار را کم می‌کند. به این ترتیب که سوال‌های ساده می‌پرسد و در مورد شرکت به آن‌ها توضیح می‌دهد. این کار به متقاضی کمک می‌کند مراحل بعدی مصاحبه را در شرایط بهتری انجام دهد اما گاهی اوقات ممکن است فرد متقاضی تصور کند مصاحبه‌ خیلی خوبی داشته است و حتما با او تماس گرفته خواهد شد.

۴. درک شما از موقعیت شغلی مهم است

مصاحبه‌کننده‌‌ها به دنبال افرادی هستند که برای کار کردن در موقعیت شغلی مورد نظر هیجان داشته باشند. افرادی که به کار خود علاقه دارند معمولا حس بهتری به دیگران می‌دهند و همکاری خوبی با آن‌ها دارند. اما افرادی که فقط به دنبال پر کردن ساعت کاری هستند معمولا روی سایر افراد نیز تاثیر منفی می‌گذارند. بنابراین مصاحبه‌کننده‌‌ها یک سری سوال‌های عمومی در مورد شرکت و موقعیت شغلی از متقاضی می‌پرسند تا میزان علاقه‌ او را ارزیابی کنند.

مصاحبه‌های کاری تنها محلی برای پاسخ دادن به پرسش‌ها نیستند. بلکه مکالماتی هستند که از طرف مصاحبه‌کننده‌ مورد ارزیابی قرار می‎گیرند و رفتار و صلاحیت‌های فرد را مشخص می‌کنند. خودتان را برای پاسخ دادن به سوال‌هایی در مورد توانایی‌ها و انگیزه‌ها آماده کنید. همچنین بدانید که شخص مصاحبه‌کننده‌ تنها به دنبال پاسخ دو سوال اصلی است:

- آیا این فرد برای این موقعیت شغلی خوب است؟

- آیا این فرد همان شخصی است که بخواهم وارد تیم شود؟ آیا سایر همکاران شرکت علاقه‌ای به همکاری با او دارند؟

(همچنین بخوانید: چگونه می‌توان از دقت پایین مصاحبه‌های شغلی جلوگیری کرد؟)

منبع

برچسب‌ها: مصاحبه استخدامیمصاحبهاستخدام
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.