تقویت استارت‌آپ‌ها در بازار سهام
معاون اجرایی سازمان بورس: ۸

تقویت استارت‌آپ‌ها در بازار سهام

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۲/۱۰ - ۱۶:۰۰ | ۹ دقیقه

عراقچی: در حوزه معاملات، اطلاع‌رسانی و تحلیل بسترها در حال آماده‌سازی است تا شرکت‌های استارت‌آپی رشد کنند و در قالب عرضه اولیه سهام وارد بازار شوند.

نوپانا به نقل از بانکر: سید احمد عراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه یکی از موضوعات و جنبه‌های مهم بازار سرمایه، حوزه IT و فناوری است، گفت: «حوزه تکنولوژی یک تغییر پارادایمی در تمام حوزه‌ها دارد. حوزه بازارهای مالی از جمله بازار سرمایه نیز از این موضوع مستثنا نیست.»

به گفته عراقچی، جوانانی که در حوزه استارت‌آپ‌ها وارد شده‌اند، روش‌های سنتی را به چالش کشیده‌اند و این موضوع سازمان بورس را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

عراقچی با اشاره به اینکه سازمان بورس از دو جنبه به تکنولوژی به خصوص استارت‌آپ‌ها نگاه می‌کند، تصریح کرد: «سازمان بورس نهاد ناظر بازار سرمایه است که وظیفه دارد بسترهای لازم را برای این حوزه فراهم کند. به همین خاطر، یکی از دغدغه‌های جدی سازمان بورس این است که بتواند فضا را برای نوآوری شرکت‌های استارت‌آپی آماده کند.»

او ادامه داد: «بحث دیگری که به موازات پیگیری می‌شود موضوع همزمانی یا همراستایی قوانین و مقررات و دستورالعمل‌ها با تکنولوژی است. تیم جدید مدیریت سازمان بورس، رویکرد کلی تسهیل امور در همه زمینه‌ها را که شامل حوزه IT هم می‌شود، در پیش گرفته است.»

معاون اجرایی سازمان بورس تأکید کرد: «شعار امسال حذف مجوزهای زائد، تسهیل امور و کمک به نوآوری با استفاده از تکنولوژی‌ها و حوزه فناوری اطلاعات است.»

تقویت استارت‌آپ‌ها

عراقچی با اشاره به حضور شرکت‌های استارت‌آپی در فین‌استارز 2017 گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در فین‌استارز امسال شگفتی‌ساز بودند. نوآوری‌هایی که به تازگی در حال شکل‌گیری است و دانش و توانایی که شرکت‌های ما در این حوزه وارد کرده‌اند بسیار فراتر از انتظاری است که در بازار انتظار می‌رفت.»

او با تأکید بر اینکه توسعه حوزه ابزارهای مالی و شرکت‌های دانش‌بنیان به عمق بیشتر بازار سرمایه و عمق معاملات کمک می‌کند، گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپا یک چرخه عمر دارند که در دنیا شناخته شده است. از بدو شروع کار تا زمانی که به مرحله IPO می‌رسند مسیری را باید طی کنند. این فرآیندها با همکاری و همت همکاران در فرابورس در حال تکمیل است.»

عراقچی ادامه داد: «صندوق‌های جسورانه وارد بازار سرمایه شده‌اند، SMEها و بازار ایده نیز قطعات این پازل هستند که با کمک ارکان بازار سرمایه به‌ خصوص فرابورس، این قطعات تکمیل می‌شود و اکوسیستم شکل می‌گیرد.»

به گفته او، در حوزه معاملات، اطلاع‌رسانی و تحلیل بسترها در حال آماده‌سازی است تا شرکت‌های استارت‌آپی رشد کنند و در قالب عرضه اولیه سهام وارد بازار شوند.

معاون اجرایی سازمان بورس با تأکید بر اینکه در حوزه IT و تکنولوژی، کار اصلی مقررات‌زدایی است، گفت: «در ابتدا، از آنجایی که بازار سرمایه، نوپا بود و ارکان شکل نگرفته بود، سازمان بورس مسئولیت بسیاری از کارها را برعهده داشت؛ ولی در حال حاضر شاهد هستیم بازار سرمایه، فعالان و کارکنان به بلوغ رسیده‌اند و کم‌کم امور به بازیگران بازار محول می‌شود و سازمان به سمت نقش اصلی خود که قانون‌گذاری، ایجاد نظم و نظارت است، باز می‌گردد.»

او این روند را به نوعی عقب‌نشینی از حوزه‌هایی دانست که سازمان بورس نباید به آن ورود پیدا ‌کند و ادامه داد: «از این به بعد، روی بحث‌های خاصی که مربوط به سازمان بورس است، تمرکز خواهیم کرد. به ‌عنوان مثال، کاری که از قبل آغاز شده و در حال حاضر پرقدرت‌تر پیگیری می‌شود، نظارت بر امنیت اطلاعات است.»

عراقچی از فعالیت مرکز کنترل و نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه در قالب یک مرکز مستقل خبر داد و گفت: «تمام توان سازمان بورس متمرکز بر بخش نظارت است.»

او ادامه داد: «در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان نیز سازمان بورس از هر نوع کمک و حمایت دریغ نخواهد کرد. امید است با کمک این شرکت‌ها در حوزه نوآوری، بازار سرمایه قدم‌های خوبی بردارد.»

عملیاتی شدن سامانه جدید معاملات

این مقام مسئول در ادامه به بحث زیرساخت‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: «در این حوزه، فعلاً در سایه رفع تحریم‌های ظالمانه سال گذشته با شرکت فراهم‌کننده سامانه معاملات (آتوس)، قرارداد مجددی امضا کردیم و از همان مقطع، بروز‌رسانی سامانه آغاز شد.»

به گفته عراقچی، یک گروه کامل، هفته گذشته از این شرکت به ایران آمدند و با شرکت مدیریت فناوری در حال تحویل مراحل نهایی سامانه معاملات هستند. او توضیح داد: «البته پروژه سنگین است اما با همت همکاران به خوبی پیش می‌رود و همین روزها سامانه تحویل گرفته و وارد فاز آزمایش می‌شود که البته فاز مهم و طولانی است و از اوایل تابستان عملیاتی خواهد شد.»

عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌های سازمان بورس برای کاهش زمان افشای اطلاعات ناشران گفت: «در این حوزه، اقدامات سازمان بورس به سه بخش تقسیم می‌شود. بخش اول بازبینی کدال به لحاظ فنی است که شرکت رایان بورس در حال بازنگری آن است تا سرعت و سهولت کار با این سامانه افزایش یابد. سرویس‌هایی قرار است روی کدال طراحی شود که ارائه اطلاعات خام توسط شرکت رایان بورس را راحت‌تر می‌کند تا باقی شرکت‌ها از آن استفاده کنند.»

او ادامه داد: «بحث دیگر، افشای اطلاعات جزیی‌تر با فاصله زمانی کمتر توسط شرکت‌ها است. سال گذشته افشای آمار ماهانه تولید و فروش شرکت‌ها مصوب شد که اتفاق خوبی بود. هرچقدر آمار واقعی بیشتر و سریع‌تر منتشر شود، شایعات و خبرهای غیرواقعی کمتر می‌شوند.»

معاون اجرایی سازمان بورس، بحث دیگر را بازنگری قوانین دانست و گفت: «دستورالعمل افشای اطلاعات و موارد مربوط، در حال بازنگری است که اگر در برخی قوانین، موضوعاتی وجود دارد که با حذف و تسهیل آن به افشای اطلاعات کمک می‌شود، بازنگری می‌شود.»

(این مصاحبه را نیز بخوانید: سرمایه‌گذاری برای استارت‌آپ‌ها در بازار سرمایه)
(بیشتر بخوانید: استارت‌آپ‌ها به نهاد جداگانه نیاز دارند)

برچسب‌ها: ایرانقوانینسهام و ارزشبورساستارت‌آپبازارفین تک
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.