توسعه اقتصادی استان‌ها اولویت ماست
رحمانی فضلی در نشست معاونان استانداری‌ها ۸

توسعه اقتصادی استان‌ها اولویت ماست

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۸/۰۵/۲۸ - ۱۱:۱۵ | ۱۱ دقیقه

وزیر کشور: استانداران باید هدایت‌گری کلان را برای شناسایی و فعال سازی ظرفیت‌ها و ایجاد هماهنگی دنبال کنند.

نوپانا به نقل از واحد مرکزی خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست هم اندیشی معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌ها به پیگیری مسائل اقتصادی در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: بحث اقتصادی و موضوع‌های اجتماعی را به صورت نهادینه و به عنوان یکی از مسئولیت‌های اصلی قرار دادیم زیرا در حوزه وزارت کشور نگاه رئیس جمهور به مسائل توسعه‌ای این بوده است که نقش وزارت کشور برای مسائل اقتصادی به عنوان هماهنگ کننده باشد. 

وزیر کشور با بیان اینکه ما هم ساختار متناسب برای پیگیری مسائل اقتصادی ایجاد کردیم، گفت: ضرورت این موضوع روشن است که یک سری ضعف‌های در مبانی علمی، نظری و تئوریک و یک سری ضعف نیز در مباحث قانونگذاری و اجرایی داریم.

وی با اشاره به اینکه توسعه متمرکز نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌ها و خواسته‌های کشور باشد، افزود: باید به ویژگی‌های منطقه‌ای برای توسعه پایدار توجه کنیم؛ ساختار طبیعی، منابع، امکانات و ظرفیت‌های ما به گونه‌ای است که باید به ویژگی‌های منطقه‌ای برای توسعه توجه کنیم.

وزیر کشور با بیان اینکه در کشور‌های توسعه یافته نیز روش‌های توسعه به صورت منطقه‌ای است، گفت: در حوزه قوانین، برنامه‌های توسعه و برنامه‌های بودجه‌ای در مسیر اداره متمرکز است.

وی گفت: تصمیم‌های جامعی برای کل کشور گرفته می‌شود و این مسئله موجب ناهماهنگی در اجرای برنامه‌ها در مناطق مختلف کشور می‌شود در حالی که باید منابع را به استانداری‌ها داد تا این منابع بر اساس نیاز‌های مناطق، اولویت بندی شود.

وی با بیان اینکه همه ظرفیت‌ها در استان‌ها برای توسعه اقتصادی باید به کار گرفته شود، افزود: استانداران باید هدایت گری کلان برای شناسایی و فعال سازی ظرفیت‌ها و ایجاد هماهنگی‌ها را دنبال کنند. اعتبارات به صورت بخشی به شهرستان‌ها ابلاغ می‌شود بنابراین وقتی این اعتبارات به صورت بخشی اختصاص پیدا کند، متناسب با نیاز شهرستان نیست.

رحمانی فضلی گفت: وزارت کشور باید به هماهنگی تصمیم و اقدامات و همچنین شناسایی آسیب‌ها و حل آن‌ها کمک کند.

وی در ادامه به به کارگیری همه ظرفیت‌ها در استان اشاره کرد و گفت: استانداران به عنوان حاکمیت حتما باید نقش هدایت گری کلان و کلی را در جهت شناسایی ظرفیت‌ها، بکارگیری آن‌ها و ایجاد هماهنگی انجام دهند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه برنامه ریزی کلان در استان بر عهده ماست، گفت: باید در برنامه‌های کلان استانی، ایجاد تسهیلات و رفع موانع توسعه اقتصادی نقش ایفا کنیم و آن‌ها را پیگیری کنیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه واقعا دچار ناهمگونی در عمل شده ایم، افزود: نیازی نیست در مسائل اجرایی دستگاه‌های مختلف دخالت کنند. با این وجود باید سهم هر دستگاه در برنامه توسعه استان‌ها مثل ایجاد اشتغال یا سرمایه گذاری مشخص و بر اجرای برنامه‌های توسعه نظارت شود. سهم هر کدام از دستگاه‌ها را در رشد کلان اقتصادی مشخص کنیم که این موارد در استان‌ها قابل پیگیری و کار‌هایی است که از نظر حاکمیتی باید اقدام و عمل کنید.

استارتاپ‌ها را دولتی نکنید 

عبدالرضا رحمانی فضلی اقتصاد در استان‌ها را مسئله مهمی خواند و گفت: طبق نظرسنجی‌ها بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد خواسته‌های مردم در حوزه اقتصادی اعم از اشتغال، تولید و مسکن و ... است. 

وی اضافه کرد: اگر از نظر سیاسی و اجتماعی به مسئله نگاه کنیم و شرایط عینی جامعه را تحلیل کنیم، همواره بعد از دوران دفاع مقدس اولویت اول دشمنان مباحث اقتصادی ازجمله فشار‌های اقتصادی و تحریم‌ها بوده است. 

وی گفت: البته باوجود همه این فشار‌ها و تحریم‌ها مردم از ما حمایت می‌کنند و شاهدیم که نسبت به قبل، تنش‌ها ۳۷ تا ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده است که البته این به آن معنا نیست که نیازمندی های شان برطرف شده است، اما مردم شرایط را درک می‌کنند و از نظام و حکومت حمایت و فشار‌های اقتصادی را تحمل می‌کنند.

وزیر کشور افزود: اگر این حمایت اقتصادی را مستمر، قوی و دائمی کنیم، لازم است به وضع اقتصادی مردم برسیم.

وی گفت: برای حل مشکل اقتصادی اگر باور و اعتقاد داشته باشیم با همین شرایط، امکانات و اختیارات نیز می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.
 
لزوم بهره برداری از ظرفیت های استانی

رحمانی فضلی ادامه داد: آیا از ظرفیت‌های استانی توانسته ایم استفاده درستی کنیم یا خیر حتما جواب منفی است، باید برنامه ریزی و پیگیری صورت گیرد. وی گفت: هر استانی امکان اینکه خود را اداره کند و استقلال اقتصادی داشته باشد، وجود دارد و استان‌های کمتر برخوردار نیز همین شرایط را دارند و باید مدیریت و برنامه ریزی کرد. 

وی گفت: تجهیز و به کارگیری سرمایه‌ها واقعاً مناسب نیست اما در حوزه فناوری هم عقب ماندگی نداریم و در دسترسی ما به فناوری پیشرفته هیچ محدودیتی نداریم و یا در بحث نیروی انسانی ماهر و بامهارت نیز مشکلی نداریم و می‌توانیم این حوزه را نیز پوشش بدهیم، اما یک اصل، سرمایه، مواد اولیه و منابع انسانی است و یک اصل هم مدیریت است.

وی گفت: مدیریت یکی از اصلی‌ترین و مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه کنیم و اشکال‌های جدی به ویژه در حوزه دولتی و متصل به دولت داریم. 

وی گفت: در بحث کلان مدیریت نیز موضوع به خود شما معاونان اقتصادی استانداری‌ها برمی گردد، کدام یک از شما اتاق فکر تشکیل داده است و با استادان دانشگاه‌ها مشورت کرده اید که اگر اتاق فکر تشکیل داده و مشاوره گرفتید حتماً موفق بوده اید. 

وزیر کشور گفت: باید به دنبال باور، اعتقاد و انگیزه و عمل باشیم ضمن اینکه برنامه ریزی نیز باید متجلی شود. 

وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که از ظرفیت‌ها نهایت استفاده را نمی‌بریم و از سرعت پیشرفت فناوری دنیا خیلی عقب هستیم. 

رحمانی فضلی گفت: شما باید پناهگاه تولیدکنندگان و تجار باشید و هر مشکلی که پیش می‌آید، حل کنید، درگیر قوانین و مقررات نیز نشوید. 

وی گفت: اگر نگاه تان به موضوع‌های اقتصادی به گونه‌ای باشد که به هر چیزی که نگاه می‌کنید خلق ثروت کنید، موفق خواهید بود و من در همایش استانداران نیز گفتم که از آب و خاک و هوا تولید ثروت کنید و نگاه شما باید خلق ثروت باشد و ارزش افزوده‌ها را بالا ببرید.

وی گفت: اگر فرمانداران و استانداران در میان مردم ظاهر شوند، ۷۰ درصد مشکلات قابل حل است و هیچ قانون و مقرراتی هم نمی‌خواهد.

رحمانی فضلی ادامه داد: گاهی مردم را در اداره‌ها تحویل نمی‌گیرند و بانک‌ها نیز کاری انجام نمی‌دهند، حضور شما در میان مردم راه گشاست.

وی افزود: حضور وزرا را در جلسه‌های خود پیگیری کنید و در استان‌ها بانک اطلاعاتی ایجاد کنید که در واقع نخستین مشکل نبود اطلاعات دقیق و درست اقتصادی است.

برچسب‌ها: وزیر کشورعبدالرضا رحمانی فضلی استارتاپدولت
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.