میزان حقوق منطقی صاحبان کسب‌وکار چقدر است؟
درآمد معقول کارآفرینان؛ ۷

میزان حقوق منطقی صاحبان کسب‌وکار چقدر است؟

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۱۰ - ۱۱:۰۰ | ۵ دقیقه

شما به‌عنوان مالک یک کسب‌وکار، همیشه می‌توانید حقوق بالاتری برای خودتان در نظر بگیرید؛ ولی آیا این تصمیم روی کسب‌وکار شما تاثیر می‌گذارد؟

نوپانا: زمانی که کارآفرینان کسب‌وکار کوچکی راه‌اندازی می‌کنند، برای شروع کار اشتیاق زیادی دارند و معمولا حقوق و دستمزد بزرگ‌ترین انگیزه‌ آن‌ها محسوب نمی‌شود. بدیهی است که همه‌ افراد می‌خواهند از دستمزد منصفانه‌ای برخوردار باشند؛ اما چالش‌های موجود و رضایت از راه‌اندازی کسب‌وکاری که دوستش دارند، تمایل آن‌ها به دریافت حقوق هنگفت و فوری را از بین می‌برد.

بااین‌حال صاحبان کسب‌وکار باید از آغاز کار مشخص کنند که چه میزان دستمزد، هم به آن‌ها امنیت خاطر می‌دهد و هم بودجه‌ کافی برای عملیات اجرایی را مختل نمی‌کند. شما به‌عنوان مالک یک کسب‌وکار، حتما وقت زیادی صرف امور اجرایی می‌کنید؛ اما همیشه باید هدف بزرگ‌تری در ذهن داشته باشید: رشد کسب‌وکارتان.

در نخستین مرحله‌ راه‌اندازی شرکت، پرداخت همه‌ دستمزدها کار سختی است. ولی زمانی که کسب‌وکار شروع به درآمدزایی کرد، مالک شرکت با سوالات بزرگی مواجه می‌شود. آیا باید کارمندان جدیدی استخدام کند؟ تجهیزات جدیدی خریداری کند؟ بازاریابی را تست کند؟ روی موجودی انبار سرمایه‌گذاری کند؟ یک فضای خرده‌فروشی اجاره کند؟ یا اینکه برای خودش حقوقی در نظر بگیرد؟

سبک و سنگین کردن و متوازن نگه‌داشتن این خواسته‌ها، کار آسانی نیست و هیچ قانون مکتوبی نیز در این زمینه وجود ندارد. ولی یک سری اصول کلی می‌تواند به شما کمک کند تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید:

Are You Paying Yourself Enough

یک حقوق معقول در نظر بگیرید

اگر مالک کسب‌وکار در خانواده‌ خود با مشکلات و فشارهای مالی مواجه باشد، این امر روی روند کاری او تاثیر می‌گذارد. بسیار ضروری است که اطمینان داشته باشید می‌توانید هزینه‌های ضروری زندگی‌تان را پوشش دهید. واقع‌بینانه و هدفمند تصمیم‌گیری کنید. به یاد داشته باشید که هدف نهایی شما، رشد آتی کسب‌وکارتان است.

شما می‌توانید موقعیت یا کسب‌وکارتان را با موقعیت‌های مشابه در همان منطقه مقایسه کنید. گرچه هیچ فرمول خاصی برای محاسبه‌ حقوق‌تان وجود ندارد؛ اما می‌توانید برای ارزیابی تصمیم‌تان، از یک سری اصول نظیر صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، تجربه و مهارت‌هایتان و منطقه‌ جغرافیایی استفاده کنید.

کمی وقت بگذارید و ساختار شرکت‌تان را تجزیه‌وتحلیل کنید

ساختار حقوقی کسب‌وکار کوچک شما روی تعیین میزان حقوق‌تان تاثیر می‌گذارد. اغلب کسب‌وکارهای کوچک به‌عنوان شرکت‌های خصوصی، سهامی یا مشارکتی ثبت می‌شوند. بسته به اینکه چه نوع شرکتی دارید، حقوق شما متفاوت خواهد بود. به یاد داشته باشید که در شرکت‌های سهامی، شما باید سود سهام‌داران را هم بپردازید.

به‌علاوه مسئله‌ مالیات شرکت و بیمه‌ کارمندان هم مطرح است. بهتر است برای پیشگیری از مشکلات آتی، از یک مشاور حقوقی کمک بگیرید. مطمئن باشید که هزینه کردن برای مشاوره‌ مالی، مالیاتی یا حقوقی، نوعی سرمایه‌گذاری است که بازدهی زیادی برایتان خواهد داشت.

صبور و انعطاف‌پذیر باشید

شما سخت کار می‌کنید و سزاوار دریافت پاداش هستید. اما به یاد داشته باشید که جریان نقدینگی در یک کسب‌وکار کوچک، غیرقابل‌پیش‌بینی است؛ پس همیشه سوابق دریافت‌ها و پرداخت‌های نقدی‌تان را آرشیو کنید.

انعطاف‌پذیری، کلید موفقیت شما است. با رشد کسب‌وکار و به ثبات رسیدن نرخ سودآوری، به‌تدریج می‌توانید نرخ ثابتی برای حقوق خود در نظر بگیرید. درست است که همیشه می‌توانید حقوق بالاتری به خودتان بپردازید، ولی متوجه این نکته باشید که وقتی پولی از جریان نقدینگی کسب‌وکار خارج می‌شود؛ بازگرداندن آن به سرمایه‌ جاری، کار آسانی نیست.

(همچنین بخوانید: درس‌های مهمی از کسب‌وکار، که شک و تردید شما را از بین می‌برند)

منبع

برچسب‌ها: سرمایهحقوقرشد کسب‌وکارکسب‌و‌کارکارآفرینکارآفرینیدرآمددرآمدزاییاستارت‌آپاستارتاپ
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.