ثروت اصلی کشور، جوانان و ایده‌های خلاقانه آن‌ها است
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور: ۸

ثروت اصلی کشور، جوانان و ایده‌های خلاقانه آن‌ها است

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۹/۰۱ - ۰۹:۳۰ | ۱۰ دقیقه

سورنا ستاری: «باید همه مسئولان به این نتیجه برسند که ثروت اصلی کشور، جوانان و ایده‌های خلاقانه آن‌ها است و به این باور برسند که پایه اقتصاد جدید، انسان و تفکر اوست؛ نه نفت.»

نوپانا: معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور معتقد است که آینده ایران را توسعه فناوری‌های هوشمند و استفاده از تفکر و ایده‌های جوانان می‌سازد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، در مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ملی مدیریت کیفیت ایران، با اشاره به این که در سال‌های آینده بازیگران عرصه اقتصاد تغییر می‌کنند، گفت: با روی کار آمدن نسل جدید، اتفاقات جدیدی نیز در حوزه اقتصاد کشور می‌افتد و دیگر بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، به عنوان بازیگران اقتصادی کشور معرفی نمی‌شوند.

او افزود: در سال‌های آتی شاهد این موضوع خواهیم بود که جوانانی با فکر و ایده نوی خود در یک زیرزمین کوچک فعالیت می‌کنند و تاثیرات بزرگی روی اقتصاد کشور می‌گذارند.

به گفته ستاری، پایه اقتصاد جدید و دیجیتال، جوانان و فکر و ایده آن‌ها است که این افراد تحولات فوق‌العاده‌ای در آینده اقتصادی ایران ایجاد خواهند کرد و تمام محاسبات اقتصاد سنتی را دچار تحول خواهند کرد.

او با اشاره به ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در نظام آموزشی کشور، بیان کرد: بیشتر کشورها خواهان تغییر نظام آموزشی خود هستند که این اعمال تغییرات در سیستم آموزشی ایران بسیار بیشتر حس می‌شود و نسل جدید با نوع نظام آموزشی سنتی موجود هم‌خوانی ندارد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور همچنین اظهار کرد: در مورد مهاجرت دانشجویان تصورات و آمار غلطی وجود دارد. در اوایل انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور و ۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور وجود داشت که از این تعداد، حدود ۵۷ هزار نفر فقط در آمریکا تحصیل می‌کردند. در آن روزها ایران رتبه نخست تعداد دانشجو در آمریکا را به نام خود ثبت کرده بود.

رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: امروز ۴ میلیون دانشجو در کشور و ۴۸ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و صرفا ۱۲ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل می‌کنند؛ این در حالی است که چین ۲۳۰ هزار دانشجو در آمریکا دارد که رتبه تعداد مهندسان فارغ‌التحصیل ایران نیز تقریبا معادل تعداد مهندسان کشور آمریکا است. 

او در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: چرا با وجود افزایش ۱۵ برابری تعداد دانشجویان ایران از ابتدای انقلاب تاکنون، این جمعیت قابل توجه در تولید ناخالص ملی تاثیری نداشته اند؟ من فکر می‌کنم بخشی از این موضوع به سیستم آموزشی و نگاه ما به آموزش کشور بر می‌گردد.

ستاری با انتقاد از تکیه صرف به بودجه دولتی در توسعه نظام آموزشی کشور، گفت: امسال حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان بودجه دولتی به بخش آموزش کشور تزریق شد که این رقم بسیار بالا است؛ ولی این بودجه های دولتی در توسعه و تغییر نظام آموزشی کشور تاثیری ندارد و این نظام را کارآمد نخواهد کرد. او معتقد است که آموزش در کشور باید تا آخر عمر ادامه داشته باشد و بستر بزرگ آن شهرها باشد؛ یعنی مردم در رفت‌وآمدهای روزانه خود در شهر در معرض آموزش قرار بگیرند و این آموزش‌ها مداوم و ادامه‌دار باشد.

شهرها بزرگترین بستر توسعه فناوری و نوآوری

سورنا ستاری تصریح کرد: در برخی شهرهای بزرگ دنیا آموزش در بستر شهر ارائه می شود و این آموزش ها تا آخر عمر به افراد ارائه می شود. در واقع بزرگترین بستر توسعه فناوری و نوآوری و در نهایت توسعه اقتصادی کشور، شهرها هستند که برخی کشورها از این بستر به نحو خوبی استفاده می‌کنند.

ستاری با بیان این که مشکل اصلی نظام آموزشی ایران میزان مهاجرت نیست، عنوان کرد: باید در سیستم آموزشی به مدلی برسیم که آموزش در نهایت به اقتصاد منجر شود. طرحی که این روزها در مدل استارت‌آپ‌های خدماتی و فناوری در حال اجرا است و جوانان کم سن‌وسال با داشتن نوآوری و ایده نو و صرف نظر از مدرک تحصیلی خود و با استفاده از علم خود توانسته‌اند به سودهای میلیاردی برسند.

او با تاکید بر قدرت تحول‌زای استارت‌آپ‌ها، افزود: بسیاری از جوانان ایرانی مقیم دیگر کشورها که شغل مناسبی نیز داشتند به ایران بازگشته و از فرصت استارت‌آپ‌ها بهره گرفته و به درآمدهای قابل توجهی دست یافته‌اند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور همچنین بیان کرد: برخی مقاومت‌ها در دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف از جمله دولت نیز بر سر راه فعالیت این استارت‌آپ‌ها وجود دارد ولی با تاکید می‌گویم که آنها از پس نیروی جوان خوش‌فکر ایرانی برنمی‌آیند و تنها راه چاره آن‌ها هماهنگی و همراهی با این بازیگران جدید عرصه اقتصادی و تدوین مدل‌های جدی منطبق با شرایط کار شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها است.

به گفته ستاری، در ایران نیاز به تعریف یک زیست‌بوم پویا داریم که در این زیست‌بوم نمی‌توانیم جوانان را کنار بگذاریم و باید از توانایی آن‌ها استفاده کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌‌جمهور عنوان کرد: مگر می‌شود استارت‌آپی باشد که هفته‌ای ۱۰درصد رشد داشته باشد و سرمایه‌گذاران ترغیب به حمایت از آن‌ نشوند؟ در اقتصاد استارت‌آپی و دیجیتال دیگر سابقه کار، سن و تحصیلات مهم نیست و تنها کارایی با فناوری و نوآوری است که ارزش انسان‌ها را معلوم می‌کند. 

رییس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در ادامه تصریح کرد: باید تلاش کنیم خروجی دانشگاه‌ها به درد اقتصاد کشور بخورد نه اینکه صرفا نیروی مورد نیاز دولت و دستگاه‌های دولتی را تامین کند.

جوانان، بازیگران جدید عرصه اقتصاد

معاون علمی و فناوری رییس‌‌جمهور‌ با بیان اینکه بازیگران عرصه اقتصاد را جوانان خوش‌فکر تشکیل خواهند داد، گفت: در آینده‌ای نزدیک و در اقتصاد دیجیتال، بازیگران عرصه اقتصاد تغییر می‌کنند و جوانان و ایده‌های فناورانه آن‌ها است که شکوفایی اقتصادی کشور را محقق خواهند کرد.

ستاری همچنین اظهار کرد: این که فکر کنیم ثروت ایران نفت است، سخت در اشتباه هستیم. باید همه مسئولان به این نتیجه برسند که ثروت اصلی کشور جوانان و ایده‌های خلاقانه آن‌ها است و به این باور برسند که پایه اقتصاد جدید آدم و تفکر اوست نه نفت.

او با اشاره به گزارش ۲۰۱۶ آنکتاد، گفت: بر اساس گزارش آنکتاد، ایران از نظر پتانسیل نیروی انسانی در رتبه چهارم جهان ایستاده است اما از این نیروی عظیم به خوبی استفاده نمی‌کنیم.

در ادامه این مراسم، ابلاغیه برنامه اجرایی مصوب صدور گواهی انطباق، گواهی محصول و نشان استاندارد دانش‌نماد ویژه محصولات دانش‌بنیان، توسط معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و رییس سازمان ملی استاندارد به امضا رسید.

در پایان مراسم اختتامیه نیز با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت، جوایز منتخبین جایزه ملی مدیریت کیفیت ایران اهدا شد.

منبع

برچسب‌ها: سورنا ستاریمعاون علمي و فناوري رئيس جمهورایدهجواناناقتصادکسب‌وکارهای نوپااستارت‌آپتوسعه فناوری
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.