اضطراب هنگام کار کردن خود را از بین ببرید
با هدف افزایش بازدهی شغلی؛ ۶

اضطراب هنگام کار کردن خود را از بین ببرید

توسط تحریریه نوپانا | ۱۳۹۶/۰۸/۰۸ - ۱۲:۰۰ | ۴ دقیقه

برای بسیاری از ما پیش آمده است که حین انجام فعالیت‌های روزمره، همواره نگران موضوعی دیگر هستیم. این نگرانی بخشی از پردازش مغز را به صورت بیهوده به خود اختصاص می‌دهد.

نوپانا: بر اساس آمارها ۳۸درصد از انسان‌ها هر روز با نگرانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در واقع این مسئله، یک موضوع طبیعی است، ولی اگر بر کارایی شما در زندگی یا شغل‌تان تاثیر بگذارد، باید برای رفع آن اقدام کنید. در این راستا اخیرا در تحقیقاتی جدید مشخص شده است که استفاده از مداد و کاغذ می‌تواند به کاهش این آشفتگی‌ها کمک کند.

در این تحقیقات تعدادی دانشجوی مضطرب انتخاب شدند و به آن‌ها گفته شد قرار است وظیفه مشخصی را انجام دهند، ولی پیش از شروع کارها توسط دانشجویان، ابتدا فرصتی ۸ دقیقه‌ای برای نوشتن به آن‌ها داده شد.

از یک گروه دانشجویان درخواست شد که در خصوص نگرانی‌هایشان در مورد وظیفه‌ای که قرار بود در این آزمایش به آن‌ها محول شود، بنویسند. از گروه دیگر نیز خواسته شد که کارهایی که دیروز انجام داده بودند را یادادشت کنند. سپس وظایف به همه آن‌ها سپرده شد و همزمان نیز دقت، عکس‌العمل و فعالیت مغزی آن‌ها زیر نظر بود.

نتیجه تحقیق پس از انجام وظایف، بسیار جالب بود؛ در حالی که دقت و سرعت انجام وظایف هر ۲ گروه یکسان بود، ولی گروهی که از نگرانی‌های وظیفه پیش روی خود نوشته بودند، به طرز بسیار کارآمدتری کارها را انجام دادند و در عین حال کمتر از مغز خود کار کشیده بودند.

«هانس شرودر» (Hans Schroder) دانشجوی دکترای روانشناسی دانشگاه ایالتی میشیگان که در این تحقیق دخیل بوده، معتقد است که افراد نگران، برای دست‌یابی به نتایج مطلوب، نیاز به تلاش مضاعف دارند؛ زیرا مغز آن‌ها همواره در حال پردازش چندین وظیفه است؛ برخی از این وظایف، که به نگرانی‌ها مربوط هستند، بخشی از پردازش مغز را به صورت بیهوده به خود اختصاص می دهند.

همچنین «جیسون موزر» (Jason Moser) یکی از دستیاران پروژه و مدیر آزمایشگاه روانشناسی بالینی دانشگاه ایالتی میشیگان نیز در خصوص اثرات اضطراب اعتقاد دارد: آن دسته از دانشجویانی که نگرانی‌های خود را یادداشت کرده‌اند، مانند خودرویی هستند که بار اضافه‌ای را خالی کرده و حالا شبیه به یک خودروی کم‌مصرف و چالاک می‌توانند به صورت بهینه‌تری به مسیر پیش رو ادامه دهند.

در حالی‌که گروه مقابل که از نگرانی‌هایشان ننوشته‌اند، شبیه به خودروهای پر مصرف قدیمی آمریکایی هستند که نیاز به سوخت (منظور صرف انرژی مغزی بیشتر) دارند.

در نهایت این تحقیق نشان می‌دهد که نوشتن نگرانی‌ها، موجب می‌شود از نظر فکری سبک شوید. آقای شرودر، این راهکار را نه تنها در فعالیت شغلی، بلکه برای زندگی روزمره نیز پیشنهاد می‌کند.

(همچنین بخوانید: پنج راه ساده برای کاهش استرس)

منبع

برچسب‌ها: کاهش استرساضطراباسترسروانشناسیکارایی شغلی
به اشتراک بگذارید: تلگرام توییتر لینکدین لینک کوتاه:

درباره تحریریه نوپانا

نوپانا وب‌سایتی برای بررسی و تحلیل آخرین رویدادهای زیست‌بوم کسب‌و‌کارهای نوپا و کارآفرینی است. این وب‌سایت با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی، حمایت از زیست‌بوم استارت‌آپی و افزایش آگاهی مخاطبان در زمینه‌های مربوطه فعالیت می‌کند.